Studentul care s-a aruncat în gol de la 16 metri a fost condamnat cu suspendare pentru fraudă informatică. Tânărul a aflat verdictul cu o zi înainte să îşi pună capăt zilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Janoş Cifra, în vârstă de 23 de ani, din Piteşti, s-a aruncat miercuri dimineaţa în gol de etajul VI al căminului Universităţii din Craiova. Tânărul a aflat că a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă informatică cu o zi înainte să îşi pună capăt zilelor.

Tânărul s-a aruncat în gol de la etajul VI al căminului unde era cazat. Prietenii studentului au crezut că a recurs la acest gest din cauză că în urmă cu două zile îl părăsise iubita. Nimeni nu a ştiut că Janoş Cifra a fost arestat în anul 2006 pentru săvîrşirea infracţiunii de fraudă informatică. Poliţiştii de la Crimă Organizată din Piteşti au reţinut în urmă cu şase ani 80 de tineri, însă doar 23 au primit mandat de arestare, iar printre aceştia s-a numărat şi Janoş Cifra.

Studentul s-a aruncat în gol de la 16 metri



Nu a suportat gândul că a fost condamnat

Tinerii scoteau la licitaţie produse fictive, reuşind în acest fel să obţină un profit de peste 500.000 de euro, iar victimele erau cetăţeni străini. Tribunalul Argeş l-a condamnat pe Janoş Cifra în luna martie la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încecare de trei ani şi şase luni. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti, iar sentinţa finală a fost dată cu o zi înainte de tragicul eveniment. Magistraţii au menţinut în cazul studentului aceeaşi pedeapsă.


Reprezentanţii căminului spun că piteşteanul era cazat acolo de aproximativ trei ani, dar niciodată nu a părut genul de student cu probleme „L-am găsit zăcând jos într-o baltă de sânge. Nu s-a certat cu nimeni şi nici nu consuma băuturi alocoolice“, a spus Constantin Pîrlea, administratorul căminului 10 din cadrul Universităţii din Craiova.

„Băiatul a căzut de la aproximativ 16 metri. A fost dus direct la resuscitare, era conştient, însă a suferit multiple traumatisme foarte grave. A intrat în stop cardio-respirator şi din păcate a decedat“,a  spus Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt din cadrul Spitalului judeţean din Craiova.

Janoş Cifra era student în anul III la Facultatea de Automatică din Craiova.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite