Craiova: Liderii studenţilor cer demisia directorilor Casei de Cultură a Studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Liderii studenţilor cer demisia directorilor Casei de Cultură a Studenţilor
Craiova: Liderii studenţilor cer demisia directorilor Casei de Cultură a Studenţilor

Claudiu Neagoe, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS) din Universitatea de Craiova, a acuzat conducerea CS de „lipsă de transparenţă şi management defectuos“.

Liderul COS, convenţie din care fac parte 16 organizaţii studenţeşti, a declarat astăzi, în conferinţă de presă, că a aflat „din informaţii neoficiale“ că Dorin Mărgărit, directorul coordonator al CS şi adjunctul, Bogdan Ciocoiu au trimis proiecte la Ministerul Tineretului şi Sportului, pe semestrul al doilea, fără să se întâlnească în prealabil şi cu reprezentanţii studenţilor din Craiova.
„Dintr-un buget de un milliard şi jumătate, aproximativ 50% s-au propus să se cheltuiască pentru organizarea unui spectacol. Mi se pare foarte mult. Ar trebui să investim în studenţi şi nu să aruncăm banii în stânga şi în dreapta“, a declarat Claudiu Neagoe.

Nelămuriţi în privinţa biletelor de tabără

Neagoe a mai spus că nu ştie care este soarta biletelor pentru tabăra din 11-18 august, bilete care „ar trebui să ajungă la studenţii care activează în cercurile ştiinţifice şi artistice din CS“. Acesta pune pe seama lipsei de transparenţă a conducerii Casei Studenţilor şi inexistenţei unui dialog cu organizaţiile necunoaşterea informaţiilor care-i privesc pe cei pe care îi reprezintă.

Vor demisia conducerii CS

Reşedintele COS a mai declarat că liderii studenţilor vor ca Dorin Mărgărit şi Bogdan Ciocoiu să îşi dea demisia şi pentru că „nu au reuşit să păstreze corpul vechi al Casei Studenţilor“. Dacă nu se va întâmpla acest lucru sunt hotărâţi să protesteze.

Conducerea CS respinge acuzaţiile

Contactaţi telefonic, atât directorul coordonator al Casei Studenţilor, Dorin Mărgărit, cât şi adjunctul Bogdan Ciocoiu, au declarat că nu au niciun motiv să îşi dea demisia.

„Au impresia că CS este în patrimoniul COS. Atenţie! Este a studenţilor, nu a organizaţiilor studenţeşti. În privinţa corpului vechi al Casei nici n-am ştiut că nu mai e al CS-ului din 2007“, a spus Dorin Mărgărit. Potrivit acestuia, în momentul de faţă nu sunt fonduri pentru plata salariilor angajaţilor CS pe luna iulie.

„Nu văd care ar fi problema. Nu s-a discutat nimic despre aceşti bani. Nu este nimic adevărat. Eu chiar m-am întâlnit cu ei înainte de vacanţă. Asătzi, spre exemplu, am fost alături de studenţii Organizaţiei de la Automatică, la un training organizat de ei“, a afirmat Bogdan Ciocoiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite