Craiova: Conflict regizat la Casa Studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Conflict regizat la Casa Studenţilor
Craiova: Conflict regizat la Casa Studenţilor

Reprezentanţii studenţilor s-au certat ca la uşa cortului cu directorul Casei Studenţilor, Dorin Mărgărit, dar s-au despărţit prieteni după ce presa a plecat.

Preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti, Claudiu Neagoe, a pus azi în scenă un adevărat show la Casa de Cultură a Studenţilor din Bănie. Însoţit de reprezentanţii mai multor organizaţii studenţeşti, liderul COS a prezentat azi episodul doi din „războiul” cu directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Dorin Mărgărit, după ce vineri Neagoe a organizat o conferinţă de presă în care îl acuza pe director de „lipsă de transparenţă şi management defectuos”.

Confruntarea a început chiar în lipsa directorului Mărgărit, care la ora 15.00, când studenţii au venit cu jalba-n proţap la Casa Studenţilor, nu se afla în sediu. În faţa CS, studenţii au strigat preţ de câteva secunde „Demisia, demisia!”, timp în care Claudiu Neagoe a făcut câteva declaraţii pentru presă.
După 20 de minute, Mărgărit a venit în clădire însoţit de poliţişti şi jandarmi. Neagoe l-a acuzat pe directorul CCS de lipsă de transparenţă în distribuirea celor 25 de bilete de tabără care au revenit instituţiei sale şi i-au cerut acestuia să le prezinte lista studenţilor din cercurile CCS care au beneficiat de bilete. O altă nemulţumire a studenţilor a fost faptul că CS a promovat proiecte fără să se consulte şi cu organizaţiile studenţeşti.

Ne vedem jooooi

Încolţit de cei peste 30 de studenţi veniţi la CS, Dorin Mărgărit le-a reproşat reprezentanţilor COS că îi cer socoteală în chestiuni care nu îi privesc, având în vedere că instituţia pe care o conduce are un buget pe care nu trebuie să-l gestioneze consultându-i pe studenţi. Mărgărit a refuzat să le arate membrilor COS lista cu studenţii care au beneficiat de tabere, spunând că va organiza o întâlnire în acest sens joi, la ora 9. „Nu mă întrebaţi de bani pentru că deocamdată nu avem un buget, nu avem nici bani de salarii. Eu sunt director de două luni, timp în care am încercat să rezolv problema retrocedării corpului vechi al Casei Studenţilor. Ne întâlnim joi la ora 9 şi vă dau tot ce vă doriţi. Avem cercuri pe care acum încercăm să le reînfiinţăm”, a spus Mărgărit.


După plecarea cameramanilor, a reprezentanţilor mediei locale şi a studenţilor, Mărgărit şi Neagoe şi-au dat mâna, bătându-şi reciproc obrazul pentru conflictul iscat. Semn că înfruntarea de azi şi cea de vineri au fost mai mult decât simple tentative de a îmbunătăţi viaţa studentului craiovean.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite