Au pus mână de la mână, ca să-i ajute pe copiii orfani. Studenţii şi profesorii de la Universitatea din Craiova au lăsat bani în urnele aşezate pe holuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii şi profesorii de la Universitatea din Craiova au donat haine, jucării şi bani pe care i-au lăsat în două urne amplasate pe holurile instituţiei. Bunurile vor ajunge mâine dimineaţă la copiii orfani de la un cămin din oraş.

Timp de două săptămâni, studenţii de la Universitatea din Craiova au donat haine, jucării şi au pus bani în două urne amplasate pe holurile instituţiei. Bunurile şi banii donaţi vor ajunge mâine dimineaţă la copiii orfani de la căminul "Sfântul Vasile" din Craiova. "Ideea noastră a prins foarte mult, i-a sensibilizat pe colegi. Veneau persoane şi ne întrebau dacă pot să stea la urne, să ne ajute, pentru că noi făceam cu schimbul, având şi cursuri", a spus Maria Mari Surdu, din cadrul Facultăţii de Litere. Acţiunea a fost coordonată de către Organizaţia Studenţilor Politehnişti Profil Electric din Craiova şi de Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Litere, în parteneriat cu reprezentanţii Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS). Tinerii spun că acţiunea a avut ecou nu doar în rândul tinerilor, " au donat profesori, s-a dus repede vestea că în universitate erau amplasate aceste urne şi multe persoane veneau cu hăinuţe şi jucării, un lucru oricât de mic ce putea aduce un zâmbet pe faţa unui copil", a adăugat studenta Universităţii din Craiova. Reprezentanţii COS laudă iniţiativa studenţilor. "Este lăudabil pentru studenţi, pentru eforturile pe care le fac în rezolvarea nevoilor celorlalţi. Încercăm astfel să promovăm actele de caritate în rândul studenţilor cât şi voluntariatul", a declarat Alin Stoica, liderul COS.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite