Craiova: Studenţii români şi francezi fac roboţii să meargă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul „Coupe robotique“ a ajuns la cea de-a patra ediţie. Proiectul a fost conceput în 2005 de studenţii electrotehnişti,  în parteneriat cu Institutul Universitar de Tehnologie din oraşul francez Cachan.

Proiectul „Coupe Robotique“ a pornit de la o idee a Facultăţilor de Electrotehnică şi Electromecanică şi a Organizaţiei Studenţilor Politehnişti Profil Electric din Craiova. „S-a dorit a fi un proiect internaţional, acesta fiind realizat în parteneriat cu Institutul Universitar Tehnologic din Cachan, Franţa. Ideea iniţiativei este cea a unui schimb de experienţă între studenţii români şi cei străini“, a declarat Claudiu Neagoe, preşedinte al Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti, unul dintre organizatori.

Echipele vor fi mixte

Şase echipe mixte, formate din câte un student român şi unul francez, crează, pe parcursul celor şapte zile în care se desfăşoară proiectul, un program software pentru funcţionarea roboţilor. „Este destul de dificil să creezi un soft fără puncte slabe, cu ajutorul căruia roboţeii să urmeze traseul stabilit de cadrele didactice care s-au implicat în program. La finalul celor şapte zile va fi premiată echipa al cărei program va conduce roboţelul cel mai repede în parcurgerea unui traseu marcat cu o bandă albă. În timpul traseului, fiecare roboţel va trebui să evite obstacole“, a mai precizat Claudiu Neagoe.

Anul acesta, concursul este structurat în două etape. Prima are loc în Craiova, în perioada 31 mai-7 iunie. Fiecare laborator de lucru este supravegheat de prodecanii Facultăţii de Electrotehnică şi Electromecanică a Universităţii din Craiova şi de cadre didactice ale Institutului Tehnologic din Cachan.

Cea de-a doua etapă se va desfăşura la Paris, în intervalul 1-7 octombrie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite