GALERIE FOTO O grămadă de moloz turnată în râu, drum pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un patron din comuna Breasta-Dolj a ridicat o staţie GPL exact în mijlocul unui drum pe care locuitorii circulau cu maşinile. Totul s-a făcut cu aprobare de la primărie. Ca să facă o altă cale de acces pentru autoturisme, afaceristul a turnat moloz. Numai că drumul improvizat este chiar într-un râu.

Patronul staţiei GPL ridicate în mijlocul unui drum din comuna Breasta-judeţul Dolj, Marinel Medelete, spune că are aviz pentru lucrările pe care le-a început în urmă cu trei ani. “Pentru această porţiune de pământ pe care am concesionat-o şi pe care fac un sediu GPL am obţinut aprobare de la consilierii locali în 2007, care au ştampilat-o şi semnat-o. Staţia GPL este terminată", spune patronul staţiei care, de câteva zile, şi-a mărit terenul pe care vrea să-şi ridice un nou sediu. Numai că acest proiect a micşorat drumul pe care şoferii intrau cu maşina de pe Drumul Judeţean 792 pe strada Constantin Argetoianu.

image

Dă click AICI pentru GALERIE FOTO:

Ca să îi împace pe săteni, proprietarul staţiei a lărgit drumul, improvizând unul din moloz şi gunoaie. Numai că, în locul unde a turnat molozul se află Râul Raznic. Nemulţumiţi, oamenii au ieşit ieri în stradă, spunând că molozul se poate oricând duce la vale şi că riscă să ajungă cu maşinile în râu, dacă circulă pe acea cale de acces. “S-au găsit să pună staţia tocmai pe unde mergeam noi cu maşinile. Dacă avem nevoie de Salvare, cum îi facem loc, prin râu? Dacă avem nevoie de pompieri nici nu vreau să mă gândesc cum ajung la incendiu. La iarnă o să se facă gheţuş şi oricum e periculos. Dacă ne alunecă maşina, nu intrăm în râu?”, s-a întrebat Dănuţ Moraru, un pensionar de 57 de ani, care a arătat sesizările pe care le-a depus la Primărie şi Prefectura Dolj.


Se tem pentru viaţa lor


Bărbatul spune că, deşi a înştiinţat instituţiile abilitate, nimeni nu i-a ajutat. “Muncitorii şi-au continuat treaba iar noi ne-am agitat degeaba. Cum să fim calmi şi să stăm locului, dacă sunt în joc de problemele noastre?”, a adăugat  pensionarul. Printre cei mai necăjiţi au fost şoferii, care spun că vieţile le sunt puse în pericol de aceste lucrări. “Când s-or pune ploile şi se duce la vale molozul, nu cădem în râu?”, s-a întrebat Cristiana Sandu, de 23 de ani, şoferiţă, care a mai spus că, pe lângă moloz, în Râul Raznic au fost aruncate şi deşeuri. “Au pus gunoi, de umplutură. Măcar să fi lăţit drumul cu beton, că în felul ăsta îşi bat joc de noi. Avem copii mici, văd că nu se gândeşte nimeni la siguranţa lor”, a completat tânăra.

"În râu s-au răsturnat căruţe"

Vecinii acesteia au povestit că, de-a lungul anilor, în zona cu pricina au avut loc mai multe incidente care se puteau termina tragic. “În râu s-au răsturnat căruţe, puteau să moară oameni”, a spus Anica Alexandru, de 66 de ani. Patronul staţiei GPL le-a transmis celor nemulţumiţi că va continua lucrările. “Cu ce sunt eu de vină? Pentru că am concesionat acest loc, eu plătesc taxe de două ori pe an. Lăsaţi că nu e niciun pericol pentru nimeni”, a încheiat Marinel Medelete, patronul staţiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite