Ştiinţa lui Piţi e pe val!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiova a câştigat duelul celor două Universităţi şi a ajuns la a treia victorie la rând. După 5-0 cu Minerul Lupeni în Cupă şi 4-1 cu FCM Târgu-Mureş în Liga I, „juveţii“ au dat recital şi aseară contra „Şepcilor roşii“.

Ştiinţa a început perfect partida cu Universitatea Cluj. După o lovitură de cap a lui Prepeliţă, scoasă de sub transversală de Huţan, Dina a interceptat un balon centrat de Dănănae şi a trimis în plasa ardelenilor.

Imediat, Iliev a majorat diferenţa după o fază aproape identică, autorul centrării fiind, de această dată, Mihai Costea. 2-0 şi banca tehnică a gazdelor a „explodat" de bucurie. Chiar şi posacul Victor Piţurcă a sărit în sus mai ceva decât cei mai tineri dintre jucătorii lui de rezervă.

Buhuş, eliminat în repriza a doua

Oltenii au încetinit apoi motoarele. Până la pauză, au continuat să controleze jocul, dar fără a mai ameninţa poarta adversă. Clujenii, care nu au contat deloc în debutul întâlnirii, au irosit prima mare ocazie cu puţin înainte de finalul primei reprize, când Lemnaru, scăpat singur spre careul lui Stanca, a tras pe lângă poartă din zece metri.

Partea secundă a început tot cu Craiova în ofensivă. Dina, Gângioveanu şi Gargorov au presat încontinuu defensiva oaspeţilor, iar eforturile lor nu au rămas fără rezultat. Cvirik a degajat aiurea în propriul careu, Wobay a „confiscat" mingea şi a trimis lejer în plasa lui Huţan.

La scurt timp, Buhuş a văzut cartonaşul roşu şi i-a lăsat pe ardeleni în inferioritate numerică. De aici până la final oltenii au zburdat pe teren, obţinând a treia victorie consecutivă.

image

Ştirile meciului

- Claudiu Niculescu, clientul tribunelor. Atacantul clujenilor a fost cel mai fluierat jucător de pe teren, fiind huiduit la fiecare atingere de balon.

- Mihai Costea s-a accidentat. Vârful Craiovei a fost faultat de Buhuş în minutul 10 şi nu a mai putut continua partida. Costea a acuzat o lovitură la gleznă.

- Superstiţiosul Victor Piţurcă a mutat băncile de rezervă. Managerul Craiovei a surprins înaintea meciului, când a cerut mutarea băncilor de rezerve la circa trei metri de teren!

Univ. Craiova 3

Stanca - Dănănae, Găman, Iliev (Ciucă 74), Bărboianu - D. Stoica - Wobay, Prepeliţă, Gargorov, M. Costea (Gîngioveanu 16)- Dina (Stoianof 78).
Antrenor: Victor Piţurcă.

„U" Cluj 0

Huţan - Buhuş, Cvirik, Munteanu, Unguruşan - Delgado, Balde, Ad. Ionescu, Boştină - Cl. Niculescu (Tobă 68), Lemnaru (Piţ 46).
Antrenor: Marian Pană.

Goluri: Dina (5), Iliev (11), Wobay (54)
Eliminat: Buhuş (65)
Stadion „Ion Oblemenco": 16.000
Arbitru: Marian Balaci

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite