Craiova: Napoli: „Nu meritam să fiu demis de la Ştiinţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numit antrenor la FC Braşov, Nicolo Napoli nu uită perioada petrecută la Craiova şi spune că decizia luată de finanţatorul Adrian Mititelu nu a fost corectă. Fostul tehnician al Ştiinţei a refuzat proiectul pe care i l-a propus acţionarul Florian Walter la „U“ Cluj şi a ales Braşovul, pentru că a dorit să antreneze tot în Liga I.

Adevărul de Seară: Până la urmă care au fost echipele cu care ai negociat după demiterea de la Craiova?
Nicolo Napoli: Au fost discuţii preliminare cu Dinamo, Braşov, Iaşi şi altele. Dar cea mai bună ofertă a părut cea de la Cluj, pentru care am şi venit în România la discuţii. Acum fost mai întâi la Craiova şi mi-am încheiat contractul cu Universitatea.

ADS: Ai vorbit cu cei de la Cluj, dar ai ales Braşovul.
N.N.: La Cluj mi-au oferit un contract pe trei ani şi mi s-a trasat ca obiectiv reconstrucţia echipei, iar după un sezon să trag la promovare. Dar, de azi-dimineaţă ştiam că nu o să merg acolo. Am avut mai multe propuneri şi era normal să le studiez atent pe toate. Asta i-am spus şi domnului Walter. Îmi pare rău pentru el, sper să găsească un alt antrenor. FC Braşov joacă în Liga I şi este un club mai interesant în acest moment pentru mine.

„Nu pot uita cum mă aplaudau fanii olteni“

ADS: Cum te-ai simţit văzând cum pierde Universitatea Liga Europei, deşi când ai fost dat afară echipa era în grafic?
N.N.: Asta nu mai e problema mea, ci a lui Mititelu. El a ales să mă dea afară şi nu e corect, pentru că meritam să fiu lăsat să-mi duc treaba la final. Oricum, contractul meu expira la sfârşitul lui iunie, deci Mititelu avea de ales în privinţa mea, dacă ne calificam sau nu în Europa. Nu mi-e bine, sunt chiar frustrat după ce la meciul cu Vaslui eram în tribune şi vedeam că nu pot să fac nimic să salvez echipa. Situaţia a creat-o Mititelu, nu eu.

ADS:
Pentru a doua oară pleci de la Craiova cu un gust amar...
N.N.: Aş putea spune că plec cu un gust dulce. Când am revenit la Craiova, echipa era pe antepenultimul loc, cu o situaţie dezastruoasă şi când am fost dat afară Universitatea era pe loc de Europa League. Cea mai mare dezamăgire în carieră a fost însă când m-a dat Mititelu afară şi le-a spus ziariştilor, nu mie. Dar nu pot uita cum mă aplaudau fanii olteni de fiecare dată.

„Costea are valoare de Serie A“

Nicolo Napoli consideră că cel mai bun fotbalist cu care a lucrat vreodată este Florin Costea şi că „Briliantul“ Craiovei ar putea evolua fără probleme în Serie A. „Florin Costea are faţă de Serie A, este cel mai valoros fotbalist pe care l-am antrenat. Craiova a anunţat că vrea să câştige campionatul. Dacă îl vor vinde nu vor lua campionatul, pentru că echipa s-a obişnuit să joace pentru el. Vali Badea are valoare, nu l-am antrenat ca să-i fac un profil, dar nu are calităţile lui Florin Costea“, a precizat tehnicianul italian.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite