Dinel Nuţu (fost Staicu) a cerut întreruperea executării pedepsei pe motive medicale. Controversatul om de afaceri are de stat şapte ani în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri susţine că este bolnav de diabet şi a cerut prin intermediul avocatului întreruperea executării pedepsei. Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost condamnat pe data de patru aprilie 2011 la şapte ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Dinel Staicu a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2006. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la Banca Internaţională a Religiilor Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla.Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Avocatul lui Dinel Nuţu (fost Staicu) a depus până acum trei cereri de întrerupere a executării pedepsei „ Dosarul fost amânat la termenul din 21.12.2011 pentru data de 01.02.2012, pentru a fi ataşat dosarul de fond“, a spus purtătorul de cuvânt de la Curtea de Apel Bucureşti.

Staicu a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în decembrie 2010, la 12 ani de închisoare. La recursul formulat la Curtea de Apel Bucureşti controversatul om de afaceri a primit şapte ani de închisoare cu executare. Aceaşi instanţă  a decis şi condamnarea lui Ion Popescu, fostul director al BIR, la şapte ani de închisoare pentru abuz în serviciu, iar fostul funcţionar Radian Răceală a primit cinci ani de închisoare. Imediat cum a aflat că a fost condamnat, Dinel Staicu a dat bir cu fugiţii.

Oamenii legii au aflat atunci  că Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenţă a Populaţiei cu numai câteva zile înainte de a fi condamnat, pe 4 martie 2011, de către Curtea de Apel Bucureşti "Staicu Dinel, cu domiciliul în Craiova, aleea Mamaia numărul 2, judeţul Dolj, născut la data de 9 august 1956 în comuna Leu, judeţul Dolj, fiul lui Ştefan şi Ştefana Staicu, solicită schimbarea numelui său de familie din Staicu în acela de Nuţu, spre a se numi Nuţu Dinel", se arată în ediţia Monitorului Oficial citată.

Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost prins pe data de 19 aprilie  în oraşul Mako (Ungaria) şi a fost extrădat imediat în România. Controversatul om de afaceri era total schimbat. În momentul în care a fost capturat, avea barbă, era mai slab cu câteva kilograme şi purta tot timpul o perucă când ieşea în oraş ca să nu fie recunoscut .

Locuinţa omului de afaceri a fost percheziţionată pe data de 19 iulie de procurorii DNA Bucureşti. Din imobilul situate pe strada Bujorului din Craiova, anchetatorii au ridicat un pistol şi şapte saci cu documente.

Lenuţa Nuţu, soţia lui Dinel Nuţu(fost Staicu ), a declarat că deşi acesta a luat numele ei, fostul patron al Universităţii din Craiova nu a vrut niciodată să fugă de justiţie „Şi-a schimbat numele din prea multă dragoste pentru mine, nu ca să fugă din ţară“, a povestit Lenuţa Nuţu. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite