Stagii de practică în străinătate pentru studenţi şi absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii AIESEC, trup şi suflet în organizaţie
Membrii AIESEC, trup şi suflet în organizaţie

Tinerii mai au la dispoziţie două zile în care pot aplica pentru programul pe care AIESEC îl desfăşoară la nivel internaţional. Startul înscrierilor s-a dat pe 1 decembrie.

AIESEC Craiova promovează stagiile de practică în străinătate, de la 3 la 18 luni, derulate în 110 ţări, la companii precum Coca-Cola, PricewaterhouseCoopers, Alcatel-Lucent, Orange, Microsoft, P&G sau Tata Consultancy Services, în domenii ca marketing, vânzări, resurse umane, dezvoltare software sau inginerie. Aproximativ 20 de studenţi craioveni beneficiază anual de un stagiu de practică în străinătate. Stagiile sunt plătite, în general, cu salariul mediu pe economie din ţara în care se desfăşoară.

Selecţia se face iniţial la nivel local şi constă în completarea unui formular de aplicare şi participarea la un interviu, după care studentul poate accesa platforma online AIESEC Internaţional, unde sunt prezentate toate ofertele de stagii de practică şi poate aplica pentru un număr nelimitat, în orice companie şi ţară îşi doreşte, până când este acceptat pentru stagiul dorit.

Pentru a beneficia de un astfel de program se percepe o taxă de 150 de euro, din care studentul va plăti 50  când intră în program şi 100 de euro în momentul în care este acceptat pentru un stagiu de practică.

Toţi cei interesaţi pot aplica până la 15 decembrie prin completarea formularului de aplicare, pe care îl găsesc pe http://www.aiesec-craiova.org/join-aiesec/global-internship-application/.
 
„În anul 2007, prin intermediul AIESEC, am obţinut un stagiu în Ciudad de Mexico, unde timp de 7 luni am lucrat pentru PricewaterhouseCoopers. A fost o experienţă extraordinară în cadrul căreia am avut ocazia să pun în aplicare multe din cunoştiinţele teoretice acumulate în timpul facultătii, am participat la trei misiuni de audit pentru companii internaţionale (Kraft, Johnson&Johnson, Grupo Modelo), lucrând la verificarea exactităţii datelor înscrise în situaţiile financiare, redactarea rapoartelor finale şi formularea recomandărilor pentru îmbunătăţirea controalelor“, a povestit Evelina Morar, absolventă a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor. Tânăra a beneficiat de trei stagii de practică, unul de voluntariat în Polonia şi alte două profesionale în Mexic şi Olanda. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite