Craiova: Stadionul Electro, scos la mezat pentru 7,4 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Stadionul Electro, scos la mezat pentru 7,4 milioane euro
Craiova: Stadionul Electro, scos la mezat pentru 7,4 milioane euro

Direcţia de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei trebuie să recupereze de la compania deţinută de Al Arrab Contracting un debit de peste 10 milioane lei. Conducerea uzinei craiovene susţine că este în grafic la plata restanţelor.

Terenul şi baza sportivă din cartierul Valea Roşie care aparţin în prezent uzinei Electroputere au fost scoase la licitaţie la un preţ mult mai mare decât cel estimat iniţial de autorităţile locale. Dacă în iunie, evaluarea Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei plasa terenul de peste 20.000 metri pătraţi şi tribunele la o valoare de doar 143.000 euro, preţul de pornire al licitaţiei pentru stadion este în prezent de 31,3 milioane lei, adică 7,4 milioane euro. În anunţul licitaţiei se precizează faptul că aceasta este şi valoarea ultimei evaluări făcute de specialişti.

Stadionul poate fi adjudecat şi la jumătate din preţ

Chiar şi aşa, conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite susţine că aceasta nu este neapărat valoarea la care se va vinde bunul. Potrivit Danei Băleanu, director adjunct în cadrul instituţiei, municipalitatea este interesată în mod special de recuperarea datoriei de aproape 3 milioane de euro pe care Electro o are la bugetul local ceea ce înseamnă că preţul final la care se vor adjudeca activele poate fi unul mult mai mic. „Preţul de pornire poate fi înjumătăţit în urma ofertării pentru că pe noi ne interesează doar recuperarea creanţelor pe care ni le datorează Electroputere”, a declarat pentru Adevărul de Seară Dana Băleanu. Aceasta a precizat că nu îşi poate explica diferenţa între evaluarea iniţială şi cea finală făcute de experţii angajaţi de Primărie. Cei interesaţi de depunerea unei oferte trebuie mai întâi să facă dovada că au plătit o garanţie de 10% din preţul de pornire, adică peste 310.000 lei. Licitaţia este programată să aibă loc pe 11 august, când Primăria va scoate la vânzare şi alte bunuri sechestrate.

Surprinşi de anunţul licitaţiei

În timp ce autorităţile locale abia aşteaptă să valorifice baza sportivă şi terenul intravilan din Valea Roşie în speranţa că bugetul local se va mai întregi după tranzacţie, la Electro e linişte. Anunţul referitor la scoaterea la licitaţie a stadionului l-a luat prin surprindere pe Cornel Nica, director adjunct în cadrul uzinei, care a spus doar că societatea nu respectă graficul întocmit în primăvară cu autorităţile locale.  „Nu ştiu ce să vă spun despre această licitaţie. Eu ştiu doar că suntem în grafic cu plata restanţelor către bugetul local”, a spus Cornel Nica, director adjunct în cadrul Electro.


În prezent, nivelul datoriilor Electro către bugetul local este de 10,4 milioane lei, însă compania datorează aproape 50 milioane euro Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În primăvară, acţionariatul societăţii a cerut statului restructurarea datoriilor pentru a putea participa la licitaţiile interne şi un ajutor din partea statului român. În august, Electroputere va disponibiliza 500 din cei 2500 de angajaţi

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite