Craiova: Criza de medicamente la Spitalul Judeţean nu se mai termină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Criza de medicamente la Spitalul Judeţean nu se mai termină
Craiova: Criza de medicamente la Spitalul Judeţean nu se mai termină

Pacienţii internaţi la Spitalul Nr. 1 îşi cumpără calmante, sedative, vitamine, inclusiv plasturi. Conducerea spitalului susţine că la fiecare final de lună există probleme cu resursele de medicamente. Azi dimineaţă au fost aduse în depozitul unităţii câteva antibiotice.

De o săptămână, persoanele internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bănie au fost nevoite să dea bani din buzunarul propriu pentru absolut tot tratamentul de care au avut nevoie, pentru că în depozitul farmaciei erau doar fiole de algocalmin. Deşi în această dimineaţă, în jurul orei 9.00, spitalul a fost aprovizionat cu unele antibiotice, piroxal şi ranitidină, pentru afecţiuni gastrointestinale, suferinzii care au necesitat îngrijire medicală pe bază de calmante şi vitamine n-au avut încotro şi s-au îndreptat spre unităţile farmaceutice din oraş, ca să le achiziţioneze.


Bătrânii internaţi, sătui de condiţiile din spital


Bolnavii din secţiile de chirurgie spun că sunt cei mai oropsiţi, deoarece costul sedativelor şi al vitaminelor i-a lăsat fără un leu în portofel. Sanda Nidora, de 42 de ani, din Cărbuneşti, şi-a adus mama la secţia de Neurochirurgie de la SJU  la începutul săptămânii, după ce s-a lovit la cap. Ioana Calotescu, de 72 de ani, ne povesteşte că tocmai se întorcea de la prăşit, când s-a simţit dintr-o dată rău şi s-a trezit la pământ. După câteva zile a început să o doară capul şi, după ce a fost investigată de doctorii din Cărbuneşti, a ajuns pe mâna medicilor din Craiova. Miercuri a trecut prin două încercări grele.

Aflaţi din Adevărul de Seară de duminică, din Craiova, despre chinurile pe care le-a suportat bătrâna în această săptămână, la Spitalul Nr. 1.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite