La Spitalul Judeţean din Craiova se cer bani pentru analize. Bolnavii săraci sunt programaţi pentru radiografii în luna septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din această săptămână, bolnavii care ajung la Spitalul  Nr. 1  din Craiova îşi plătesc investigaţiile medicale. Conducerea unităţii a anunţat că fondurile pentru analizele făcute în Ambulatoriu s-au terminat. Costul unei radiografii ajunge la 200 lei.

Începând cu această săptămână, pacienţii de la cel mai mare spital din Oltenia îşi plătesc investigaţiile. Conducerea instutuţiei a trimis doctorilor note informative prin care îi înştiinţează că trebuie să ceară bani pacienţilor pentru serviciile medicale.

image

Dă Click AICI pentru GALERIE FOTO:


 Cei care ieri au ajuns la spital, cu trimitere de la medicul de familie, au fost supăraţi foc pentru că trebuie să scoată bani din buzunar, deşi sunt asiguraţi. Unii dintre ei au făcut cale-ntoarsă, din cauză că nu au ştiut de aceste plăţi şi au venit la spital fără un leu. Este cazul lui Toma Dina, de 62 de ani, din Vâlcea. Pensionarul povesteşte că doctorii urgentişti l-au trimis pentru investigaţii la Craiova, unde nu i s-a făcut nicio analiză. „Am o formaţiune tumorală la gât şi m-au luat durerile în ultima vreme. M-am dus la doctorii de la spital din Vâlcea, la Urgenţă, dar ei mi-au dat trimitere pentru spitalul din Craiova. Aici înţelesei că trebuie să plătesc, dar de unde să mai şi dau bani? Pensia mea e de 400 de lei şi am doar şase lei la mine“, ne-a spus pensionarul.Şi Iosefina Dica, o bătrână de 72 de ani, din comuna Teasc, a păţit acelaşi lucru. Bătrâna a venit la spital cu mâna umflată, dar n-a avut bani de investigaţii.

Citeşte AICI povestea pensionarei nu a beneficiat de analize la Spitalul Nr. 1 din Craiova:

O bătrână de 72 de ani, cu mâna umflată, a fost refuzată la investigaţii pentru că nu a plătit 20 de lei


Puşi pe lista de aşteptare


Conducerea spitalului spune că nu mai sunt bani de analize şi că situaţia va rămâne aşa până la sfârşitul lunii. „Nu mai există fonduri alocate de Casa de Asigurări de Sănătate Dolj pentru efectuarea investigaţiilor paraclinice, în regim ambulatoriu, aferente lunii august 2011. Investigaţiile paraclinice de înaltă performanţă, radiologie, anatomie patologică explorări funcţionale, ecografie, se vor efectua contracost pentru toţi pacienţii, indiferent dacă aceştia fac dovada calităţii de asigurat“, se arată în nota informativă trimisă medicilor de conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul instituţiei. Acesta a precizat că bolnavii care nu au bani de analize vor fi programaţi pentru luna septembrie. Preţul investigaţiilor din ambulatoriu variază între 15-200 de lei.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite