Spitalale din Craiova, scăpate de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei unităţi spitaliceşti din Bănie vor primi 15 milioane de lei de la Guvern .

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova spune că odată cu alocarea de fonduri, unitatea nu va mai duce lipsă de medicamente.
Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul Filantropia şi Spitalul de Boli Infecţioase sunt primele unităţi medicale din ţară care vor scăpa de datorii. Spitalul Judeţean va primi 9,1 milioane de lei, pentru unitatea Filantropia au fost alocate aproape 4 milioane, iar în conturile Spitalului de Boli infecţioase vor ajunge 880.000 de lei. Vestea că vor primi bani pentru a-şi achita toate arieratele a venit de la prefectul Eugen Georgesc: „Judeţul Dolj a obţinut fonduri în conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr. 18/2010j, sumele necesare plăţii tuturor arieratelor din domeniul sanitar, până la 31 iunie 2010“. Acesta a mai spus că plata arieratelor se va face în ordinea cronologică a înregistrării datoriilor, urmând să fie achitate termenele de scandenţă din 2008, 2009 şi 2010.

 „Vom avea medicamente în spital“

Alocarea de fonduri de la bugetul de stat este văzută cu bun augur de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bănie. Managerul Florin Petrescu spune că aceşti bani ajung pentru achitarea datoriilor către furnizori. „Este bine că se ajunsese în situaţia în care aveam probleme la livrare din partea firmelor. Dânşii nu puteau să ne dea marfă pentru că nu o achitasem. Faptul că se dau aceşti bani o să echilibreză relaţiile cu firmele care aveau contracte. Acum să vedem dacă vom primi toţi banii pentru că noi am achitat deja 1,8 milioane. S-ar putea să primim doar 7,3 milioane“, a explicat managerul spitalului. Acesta a mai spus că odată cu achitarea datoriilor către furnizori, unitatea spitalicească nu va mai duce lipsă de medicamente. „O să dispară această problemă pentru că o să fim la termene cu plata. Nu o să se mai pună problema de lipsă de medicamente“, susţine Florin Petrescu. Potrivit acestuia, spitalul avea faţă de unele firme datorii de câteva sute de mii de lei.

Managerul Florin Petrescu mai spune că spitalul se afla la zi cu plata utilităţilor. „Noi am achitat gazele, curentul, canalizarea şi alte utilităţi pentru că nu ne permiteam să întârziem mai mult de 60 de zile“, a precizat acesta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite