Spark, revista tinerilor europeni, spune povestea sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spark Magazin, ediţie specială de sărbători
Spark Magazin, ediţie specială de sărbători

Echipa Spark Magazin, formată din liceeni, studenţi şi absolvenţi pasionaţi de jurnalism, le-a pregătit cititorilor istorioare culese din Europa, despre magia ultimei luni a anului.

Revista face parte din proiectul Spark Studio, o reţea europeană de radio, ce continuă în România workshop-ul Building Radio Jeans de la Geneva, din Italia, organizat în vara anului 2010, unde mai mulţi tineri, printre care doi români, au fost instruiţi în jurnalismul radio.

„Spark Studio înseamnă o echipă de tineri, pasionaţi de jurnalism şi diverşi colaboratori care au un cuvânt de zis. Emisiunile de radio se vor transmite în radiourile partenere din România, dar cel mai important ele  vor fi difuzate la Radio Jeans Italia, dar şi încărcate pe platforma online a proiectului european Building Radio Jeans, astfel fiind accesibile şi colegiilor noştri din Europa. Pe lângă radio ne vom bucura şi de o revistă adresată tot tinerilor, Spark Magazine ce va cuprinde articole atât în limba română, cât şi în limba engleză, scrise de colegii noştri din Europa“, a precizat Andreea Melinescu, coordonatoarea proiectului.

Revista Spark conţine şi articole scrise de tineri din Europa, care la rândul lor studiază jurnalism sau lucrează in domeniu.  Câteva dintre categoriile revistei sunt: Young in Europe (Tânăr în Europa), Voice of Europe (Vocea Europei), unde redactori sunt colegii noștri din Europa, şi High School and University Life (Viaţa de liceu si facultate). Articolele nu sunt scrise numai de redacţie, ci şi de tineri colaboratori sau diferite organizaţii.

Spark Magazin are ca parteneri Asociaţia Dreams in a pocket, Radio Vocea Noastră LTTA, Radio Jeans.

Colectivul revistei:
Redactor şef:
Andreea Melinescu (Facultatea de Ştiinţe Sociale - Jurnalism, Facultatea de Horticultură – Peisagistică, Craiova)

Redactori:
Cristina Golban  (Liceul Teoretic Tudor Arghezi)
Cristian Predoi (Absolvent al Facultăţii de Jurnalism Bucureşti)
Andrei Săvulescu (Facultatea de Ştiinţe Sociale – Jurnalism, Craiova)
PR și Publicitate:
Mădălina Vulpescu (Absolvent al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Craiova)
Claudiu Drăgan ( Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei - Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Craiova)
Ionuţ Lungu ( Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei - Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Craiova).

Spark Magazine poate fi citită şi pe site-ul www.sparkstudioromania.blogspot.com.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite