Şpagă de 1.000 de euro într-o primărie PDL din Dolj. Secretarul a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul Primăriei Argetoaia, judeţul Dolj, a fost arestat, aseară, pentru 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită şi fals intelectual. Ion Bucur încasase de la un consătean 1.000 de euro pentru trei adeverinţe falsificate. 

Ion Bucur (64 de ani) a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, care au colaborat cu SRI, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Secretarul Primăriei Argetoaia a fost reţinut după ce a primit de la un denunţător suma de 1.000 de euro, pentru eliberarea unor adeverinţe false privind vechimea în muncă.

Taxa lui Bucur: 400 de euro pentru o adeverinţă falsă

Potrivit anchetatorilor, Ion Bucur i-a cerut iniţial denunţătorului, un consătean de-ai săi, 1.000 de euro pentru documentele respective. Atunci când bărbatul i-a solicitat adeverinţe false şi pentru alţi membri ai familiei sale, secretarul ar fi mărit preţul. Astfel, spun procurorii, în cursul lunii septembrie 2010, Ion Bucur a pretins de la denunţător, în total, suma de 1.200 de euro, pentru a-i elibera patru adeverinţe necesare calculării vechimii în muncă, stabilind să înscrie în mod nejustificat anumite perioade de timp lucrate în fostele cooperative agricole de producţie.
 

Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de ieri, Bucur a fost chemat la sediul Primăriei Argetoaia, unde, în schimbul sumei de 1.000 de euro, a eliberat trei adeverinţe, din care reieşea faptul că denunţătorul, soţia şi socrul acestuia au lucrat între opt şi 10 ani la CAP-urile de pe raza comunei, în perioada 1970 - 1989, situaţie care nu corespundea realităţii.

În urma flagrantului, asupra secretarului primăriei a fost găsită suma de 1.000 de euro. Aseară, judecătorii Tribunalului Dolj au admis propunerea Parchetului, emiţând un mandat de arestare pe numele lui Ion Bucur.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite