Şomerii din Oltenia, instruiţi să devină meseriaşi şi antreprenori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile de formare profesională în meseria de lucrător în alimentaţie şi de perfecţionare în antreprenoriat sunt organizate de  Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR) şi Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate şi Transparenţă - T.R.U.S.T prin Proiectul „Dezvoltare durabilă prin acces egal pentru toţi pe piaţa muncii“.

Din decembrie 2011 se vor organiza şi cursurile pentru învăţarea meseriilor de frizer si lucrător finisor în construcţii.

Cursurile pentru dobândirea competenţelor antreprenoriale au o durată de 40 de ore, iar cele pentru lucrător în alimentaţie, de 360 de ore (120 de ore de instruire teoretică şi 240 de ore de instruire practică). La aceste cursuri pot participa şomerii din Regiunea Sud-Vest Oltenia, din judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinti, dar numai dupa ce au beneficiat de serviciile integrate de mediere şi consiliere pe piaţa muncii.

Doritorii se pot adresa la sediul Centrului Local de Resurse pentru Ocupare, din Craiova, strada România Muncitoare, nr. 74, sau pot suna la TelVerde 0800.800.384 sau 0251/419.044.

Absolvenţii acestor cursuri vor primi un certificat de calificare, eliberat de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, recunoscut de ministerele Muncii şi Educaţiei.

Programul se desfăşoară pe o perioadă de 14 luni (noiembrie 2010 – decembrie 2011) şi vizează în special persoanele de etnie romă.
Proiectul „Dezvoltare durabilă prin acces egal pentru toţi pe piaţa muncii“ beneficiează de o finanţare de 2.083.481 lei din Fondul Social European.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite