Şomerii craioveni, la angajare fără discriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două asociaţii organizează marţi, 19 iulie, la Craiova un târg de joburi la care angajatorii umează să recruteze şi persoane de etnie romă. Evenimentul, care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor, reuneşte firme din domenii precum construcţii, confecţii şi servicii de pază.

Aflat la prima ediţie, târgul de joburi organizat de Asociaţia Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR), care grupează 29 de ONG-uri, şi Asociaţia Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate şi Transparenţă îşi deschide porţile astăzi, la ora 10.00. Manifestarea se derulează în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, de pe strada Eugeniu Carada, nr. 10.

Acţiunea, care se adresează şomerilor din regiunea Olteniei, inclusiv persoanelor de etnie romă, ar urma să reunească în jur de 10 angajatori. „Este vorba de firme de construcţii, confecţii, încălţăminte şi pază. Târgul este destinat atât persoanelor rome, cât şi celorlalte“, a declarat Rahela Dadu, reprezentanta Asociaţiei ACRR.
Potrivit organizatorilor, evenimentul se va încheia la ora 16.00. Şomerii care vor veni la târg vor avea şansa nu doar de a-şi găsi un loc de muncă, ci şi de a fi informaţi şi consiliaţi pentru a redacta CV-uri şi a se prezenta la interviurile organizate de angajatori.

Prima ediţie a tâgului de joburi face parte dintr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin care se urmăreşte integrarea pe piaţa muncii a 1.800 de olteni fără serviciu, din toate cele cinci judeţe ale regiunii. Alţi 200 vor fi consiliaţi pentru a-şi găsi o meserie în cadrul programului intitulat  „Dezvoltare durabilă prin acces egal pentru toţi pe piaţa muncii“, care se desfăşoară în perioada noiembrie 2010 - decembrie 2011. Vizate de proiect sunt şi persoanele care au abandonat şcoala.

Află câţi şomeri sunt în regiunea noastră din Adevărul Oltenia de mâine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite