Solomon îi sună pe angajaţii Primăriei din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat îşi consumă cele zece minute de convorbiri cu familia şi angajaţii din primărie. Directorii municipalităţii sunt contactaţi telefonic de Antonie Solomon, interest de ce se mai întâmplă cu proiectele sale.

Primarul suspendat nu are stare în arestul penitenciarului Colibaşi. Preocupat de ce se mai întâmplă în oraşul pe care l-a condus în ultimii şase ani, Solomon nu ezită să îşi sune subordonaţii ori de câte ori are ocazia. Directorii din primărie sunt contactaţi aproape zilnic de edilul curios de cum evoluează treburile administrative în Bănie. Una dintre persoanele contactate de Solomon este chiar consilierul său personal, Florin Lobdă. Acesta a mărturisit că a fost sunat din Penitenciarul Colibaşi de mai multe ori.

„M-a sunat să mă întrebe ce se întâmplă cu proiectele sale, ce se mai întâmplă în oraş, practic, cum decurge treaba în primărie. Până la urmă e şi normal să facă acest lucru pentru că e vorba de munca sa şi de viitorul oraşului“, a declarat Florin Lobdă.

Pasajele, preocuparea lui

Se pare că cea mai mare curiozitate a lui Solomon este modul în care evoluează Planul Integrat de Dezvoltare (PID) a Zonei Metropolitane. Planul implică proiecte finanţate de Uniunea Europeană cu 97 de milioane de euro. Printre acestea se numără şi cele două pasaje subterane şi supraterane din centrul Băniei. „A întrebat de mai multe ori de PID, de cele două pasaje care implică dezvoltarea oraşului“, a mai spus Florin Lobdă.

Cele zece minute de care beneficiază zilnic sunt consumate la telefon şi cu familia. Acesta îşi sună soţia şi fiul ori de câte ori are ocazia. Până acum avocaţii lui Solomon au făcut nenumărat eforturi pentru a-l scoate din arest. Ultima tentativă s-a consumat ieri, când magistraţii Tribunalului Argeş au respins cererea de eliberare pe cauţiune, suma fiind stabilită la 50.000 de lei. Avocaţii lui Solomon au făcut recurs, urmând ca procesul să aibă loc zilele următoare.

Solomon a fost reţinut la 2 martie de procurorii DNA, iar la 3 martie, Tribunalul Argeş a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, care ulterior a fost prelungit. Antonie Solomon a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie împreună cu afaceristul Cornel Penescu şi alţi doi inculpaţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite