Solomon, cu un picior în primăria Băniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul-şef al Craiovei are voie să părăsească localitatea şi să îşi exercite funcţia, potrivit unei decizii a Tribunalului Galaţi. În timp ce procurorii DNA Piteşti au atacat cu recurs decizia magistraţilor gălăţeni, primarul Solomon îşi face planuri de vacanţă la Cârna şi Leamna.

Judecătorii Tribunalului Galaţi au dat undă verde cererii lui Antonie Solomon, prin care se solicita înlocuirea măsurii preventive de a nu părăsi localitatea cu cea de nu părăsi ţara şi eliminarea interdicţiei de exercitarea funcţiei de primar. „Admite cererea de înlocuire a măsurii preventive formulată de inculpatul Solomon Antonie. În temeiul articolului 139 Cod de procedură penală, în referire la articolul 1451 Cod de procedură penală, înlocuieşte măsura obligării de a nu părăsi localitatea a inculpatului Solomon Antonie cu măsura obligării de a nu părăsi ţara“, se arată în decizia publicată la 8 iulie. Pe lângă faptul că judecătorii au considerat că Solomon va trebui să respecte un program de supraveghere stabilit de Poliţia Craiova, organele urmând să verifice periodic respectarea obligaţiilor, în respectiva decizie nu se face precizare directă la anularea interdicţiei de exercitare a funcţiei de primar. Potrivit avocatului edilului, Sebastian Răduleţu, „instanţa, prin noua măsură preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, nu a mai dispus şi interzicerea excercitării funcţiei. Prin urmare, dacă această încheiere din 8 iulie rămâne definitivă, atunci funcţia poate fi exercitată“.

INTERZIS LA MARTORI

Altfel spus, interdicţia de a nu exercita funcţia de primar era un accesoriu la interdicţia de a nu părăsi localitatea. Odată ce instanţa a înlocuit obligaţia de nu părăsi localitatea cu cea de nu părăsi ţara, practic a fost luată o nouă măsură care nu include şi interdicţia privind ocuparea postului de primar. În aceeaşi decizie se face precizare şi la faptul că Solomon nu are voie, în continuare, să „se apropie de persoanele împreună cu care a comis fapta, de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect“. De asemenea, edilului îi este interzis să îşi schimbe locuinţa şi să deţină sau să folosească o armă. În cazul în care va încălca cu rea-credinţă obligaţiile care îi revin, Solomon riscă să se întoarcă în arest preventiv.

Vestea că ar putea reveni la primărie nu a putut decât să îl bucure pe Solomon, care deja se gândeşte la un concediu petrecut în comuna  natală Cârna şi în satul Leamna unde deţine o casă de vacanţă. „Deocamdată nu e defintivă decizia, dar eu vreau să mă duc la Cârna, la mama, la părinţii mei, şi la Leamna. Nu vreau să plec în concediu, sunt în concediu de un an şi jumătate. Vreau la muncă şi la Cârna. Atât“, a declarat prin telefon Antonie Solomon. Dacă Solomon are voie să revină în fotoliul din clădirea de pe A.I. Cuza vor decide magistraţii Curţii de Apel Galaţi. Recursul formulat de procurorii DNA Piteşti va fi judecat în zilele următoare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite