Craiova: Şoferii îşi repară maşinile înainte de a pleca în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Service-urile craiovene sunt luate cu asalt în ultima vreme de către cei care se pregătesc de concediu. Numărul cererilor de reparaţii a crescut cu peste 50 la sută doar în iunie, cele mai frecvente defecţiuni fiind la sistemele de aer condiţionat sau frânare şi direcţie.

Multe service-uri craiovene sunt bulversate de valul de şoferi care îşi aduc maşinile la reparat înainte să plece în concediu. „A crescut numărul de automobile care vin zilnic la noi cu cel puţin 50 la sută”, spune Gabriel Belulescu, patron al service-ului auto „Clinica de roţi” din Craiova.

Imediat după inspecţiile tehnice periodice obligatorii pe care craiovenii se asigură că le au la zi pentru a nu avea probleme cu legiuitorii, posesorii de automobile din Bănie caută confortul. „Cele mai dese defecţiuni la automobile cu care craiovenii vin la noi sunt cele la sistemele de răcire a aerului din interiorul automobilelor. Există multe cazuri în care, pe tot parcursul anului, şoferii circulă şi fără această facilitate din raţiuni financiare, dar înaintea  concediilor remediază aceste probleme”, precizează

Cosmin Poiana, unul dintre patronii service-ului „Poiana”.

Nici siguranţa în automobile nu rămâne, însă, neglijată de şoferi. „Alte operaţiuni pe care le mai efectuăm foarte des în ultima perioadă sunt introducerea de azot în roţi, pentru evitarea dilatării sau contractării aerului din anvelope şi schimbul de ulei sau de cauciucuri. Acestea sunt necesare pentru a evita problemele care pot apărea mai ales în călătoriile pe trasee mai lungi, cum ar fi exploziile de cauciuri sau alte defecţiuni care pot apărea în cazul în care operaţiunile nu sunt efectuate”, a mai adăugat Belulescu.

 „Familia mare, renumeraţie după buget”

Din păcate, mulţi craioveni recunosc că pleacă în vacanţă cu portofelele subţiri, de abia le mai ajung banii pentru defecţiunile tehnice ale mijloacelor personale de transport. „Aş avea multe de reparat, dar de unde bani? Am familie de întreţinut, părinţii trebuie să mi-i mai ajut din când când, ce să mai vorbim de cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi alte dări. Dacă vrem să mai plecăm şi în vacanţe, cum preţurile sunt de la an la an mai piperate, reparaţiile la automobile sunt ultima prioritate. Verificăm decât strictul necesar”, spune Cătălin, un şofer craiovean aflat cu maşina la reparaţii.

“Recunosc că am optat de multe ori ca în service, în locul pieselor stricate, care trebuiau schimbate la motor să pună unele second-hand, mai accesibile ca preţ decât cele noi. Chiar dacă în timp nu au aceeaşi fiabilitate ca unele noi, măcar mă pot duce liniştit în concediu cu familia, fără să ne facem alte griji că ne poate lăsa maşina în drum”, recunoaşte Marius Nedeiu, posesorul unui automobil peste care au trecut ceva ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite