Craiova: Societatea ce deţinea laboratorul de clonat carduri, împlicată în afaceri dubioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Societatea ce deţinea laboratorul de clonat carduri, împlicată în afaceri dubioase
Craiova: Societatea ce deţinea laboratorul de clonat carduri, împlicată în afaceri dubioase

Anchetatorii au ridicat din spaţiul firmei Comir SRL, din Craiova, patronată de socrul lui Jean Mihăilă, Constantin Catalina, o adevărată fabrică de carduri false. Soţia lui Mihăilă, Roxana, este inspector în cadrul Primăriei Craiova.

Citeşte şi:
The "Covei" clan and the useless justice
Craiova: Adevărul şi Adevărul de Seară vă vor prezenta poveştile victimelor beizadelei Covei

VIDEO „Prinţul” Iustin Covei, săltat pentru clonări de carduri

Craiova: Reţeaua lui Covei şi Nixon a tras milioane de euro de pe carduri

Craiova: Lotul Covei rămâne în arest

Comir SRL, luată la ochi de Serviciile Secrete

Presa locală a relatat mult timp despre contractele publice câştigate prin licitaţie pe baza unor amiciţii sau cumetrii. Societatea Comir SRL, patronată de socrul presupusului şef al grupării infracţionale, proiectează şi execută reţele şi instalaţii de gaze naturale, construcţii civile şi metalice, lucrări în domeniul petrolier şi construcţii şi reparaţii drumuri. Lucrarea de alimentare cu apă potabilă a cartierului Şimnicu de Jos, realizată de Comir SRL, a fost inaugurată de Primăria Craiova chiar în ziua în care ginerele lui Catalina era săltat de mascaţi.

Într-un raport „scăpat“ de Serviciile Secrete despre averile pe care le învârt unii politicieni doljeni cu funcţii în administraţia publică apare şi Comir SRL. “Referitor la modul cum s-au licitat lucrările de amenajare, modernizare şi de investiţii, în general în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi de modul cum au fost efectuate, îndeosebi cu SC Comir SRL Craiova, se aşteaptă răspunsul Curţii de Conturi Dolj şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în special pentru sesizările privind lucrările plătite de două ori (şi din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii, dar şi din cele primite de la Consiliul Judeţean Dolj)“, se arată în raportul respectiv.

Afaceri dubioase cu Spitalul Judeţean Craiova

Câteva licitaţii câştigate de afaceristul Constantin Catalina au părut suspecte. Între acestea, şi achiziţia generatorului de curent de la Spitalul de Urgenţă Craiova. După mai multe manevre eşuate, managerul spitalului a reuşit, în noiembrie 2007, să plaseze banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia unui grup electrogen celor de la societatea lui Catalina. Decizia conducerii a surprins, întrucât oferta Comir SRL era mult mai proastă decât cea a concurenţilor.

Conform unor documente primite de ziariştii craioveni, după ce s-a întocmit caietul de sarcini prin care autoritatea contractantă solicitase de la mai multe firme de profil oferte pentru un generator de 412 KVA, s-a acceptat unul subdimensionat, de numai 40 KVA. Preţul era mai mic decât cel al altor firme, dintr-un motiv simplu: capacitatea generatorului era mică , acesta fiind destinat birourilor şi consumatorilor mici. Membrii comisiei au refuzat să semneze adjudecarea licitaţiei, Cristina Calangiu, managerul spitalului reuşind să-i convingă abia în urma unor ameninţări.Comir a  

Comir SRL a încasat 198 de milioane de lei drept taxă pentru a da jos generatorul din maşină 

„La fiecare refuz sau obiecţie de semnare a actelor ce se supun controlului financiar preventiv propriu, eram şi sunt ameninţată cu destituirea din funcţia de control financiar preventive. Mai nou, nu mă mai ameninţă cu demiterea, ci mă roagă să-mi dau eu demisia. E o practică folosită când nu semnezi sau nu faci după bunul plac al doamnei manager: trebuie să-ţi dai singur demisia“, se arată într-o notă explicativă, depusă pe 21 decembrie 2007 la registratura Spitalului de Urgenţă Craiova şi semnată de Ancuţa Tocae, responsabila Serviciului de Control Financiar Preventiv Propriu din cadrul instituţiei.
 
Culmea, deşi generatorul costase două miliarde de lei vechi, pentru punerea sa în funcţiune s-au mai plătit 371 de milioane, iar pentru a fi descărcat din maşină a fost necesară o taxă de 198 de milioane. Aceeaşi firmă a mai câştigat anul trecut licitaţia pentru reabilitarea punctului termic al ambulatoriului spitalului, lucrare pentru care a primit în avans 20 de miliarde de lei vechi. Şi licitaţia pentru reabilitarea blocurilor operatorii ale spitalului,  Spitalului Judeţean Craiova a fost câştigată tot de SC Comir SRL, pentru care a mai încasat vreo 90 de miliarde de lei.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite