Soarta lui Solomon: eliberare sau încă două luni la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon
Antonie Solomon

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, află astăzi dacă va ieşi sau nu din arestul preventiv în care se află din martie.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi, acolo unde a fost strămutat procesul de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vor decide în această după-amiază dacă prelungesc sau nu mandatul de arestare preventivă al lui Solomon cu încă 60 de zile. Magistraţii ÎCCJ au admis marţi strămutarea procesului pe fond a lui Cornel Penescu, la cererea acestuia, trimis în judecată alături de Antonie Solomon şi de alte două persoane, de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Galaţi.

Decizia instanţei supreme nu mai poate fi atacată. Strămutarea procesului la Galaţi, în care primarul este acuzat de luare de mită, este o victorie importantă pentru Solomon care se află în arest preventiv de patru luni. Eliberarea sa ar putea fi doar o chestiune de zile. Toate cererile de eliberare sub control judiciar depuse până acum de avocaţii primarului suspendat au fost respinse de magistraţii piteşteni. Solomon a fost arestat preventiv pe 3 martie şi din 23 martie se află la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat după trei săptămâni petrecute în arestul IPJ Argeş.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite