Craiova: Şmecherii pământului, anchetaţi de Anticorupţie- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Şmecherii pământului, anchetaţi de Anticorupţie- revista presei locale
Craiova: Şmecherii pământului, anchetaţi de Anticorupţie- revista presei locale

Ziarele craioveane comentează azi pe larg raportul întocmit de Direcţia Generală de Control a MAI în urma verificărilor făcute asupra retrocedării terenurilor de la Staţiunea de Cercetare Şimnic, dar şi subiectul descentralizării administraţiei publice centrale, proces în urma căruia Direcţia de Tineret şi cea de Sport ar trebui să treacă în subordinea Consiliului Judeţean.

Gazeta de Sud relatează azi în paginile sale despre concluziile raportului întocmit de Direcţia Generală de control a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Un raport întocmit de Direcţia Generală de Control a MAI arată că membrii Comisiei Judeţene şi cei ai Comisiilor Locale din Gherceşti şi Şimnicu de Sus au săvârşit fapte penale. După două luni de anchetă, în care a studiat saci de documente, Comisia din cadrul Direcţiei Generale de Control şi Audit Intern din MAI a concluzionat: la Şimnic şi Gherceşti nu s-a respectat legea, iar „băieţii deştepţi“ din comisiile care au împărţit pământul, în frunte cu cei de la Prefectura Dolj, au fost daţi pe mâna Direcţiei Generale Anticorupţie.


Căile încurcate ale descentralizării, titrează azi cotidianul Ediţie Specială. Consiliul Judeţean (CJ) Dolj ar putea să se trezească, în dar de la Bucureşti, cu două instituţii nou-nouţe prin efectul descentralizării, Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) şi Direcţia Judeţeană pentru Sport (DJS). Cabinetul Boc a emis chiar şi actul normativ prin care cele două unităţi vor trece în patrimoniul instituţional al CJ Dolj, cu tot cu proprietăţi şi angajaţi. Documentului guvernamental îi lipseşte însă termenul concret până când DJT şi DJS trebuie să treacă în subordinea CJ Dolj. Astfel, pentru a nu fi luaţi prin surprindere, mai-marii administraţiei judeţene au avut deja întâlniri cu oficialii celor două instituţii, pentru a şti ce urmează să preia.

Craiova- destinaţie europeană sigură pentru investiţii în România. Edilul-şef al Craiovei, Antonie Solomon a simţit nevoia să dea azi o replică, în cotidianul Cuvântul Libertăţii, tuturor “atacurilor mediatice” din ultimele zile. Media locală şi centrală a tratat pe larg subiectul achiziţionării de către Primăria Craiova a unor instalaţii de iluminat festiv pentru Sărbătorile de Iarnă şi de Paşte, în valoare de 4,4 milioane lei, punând sub semnul întrebării prioritatea investiţiei pe vremuri de criză. Instituţia Primarului susţine, într-un comunicat, că „atacurile mediatice, din ultimele zile, îndreptate împotriva Instituţiei Primarului municipiului Craiova fac parte dintr-o ante-campanie electorală, menită să abată atenţia opiniei publice de la problemele reale ale comunităţii”, se arată în document. „Utilizarea sumelor de bani din bugetul municipiului Craiova este făcută exclusiv în interesul cetăţenilor, transparent şi legal şi are ca scop final transformarea capitalei Olteniei într-un oraş european, cu un grad ridicat al calităţii serviciilor oferite populaţiei şi turiştilor“, se mai arată în comunicat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite