Show de criză: Zilele Craiovei, fără vedete „de import“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XIV-a ediţie a spectacolului „Zilele Craiovei“ nu se va bucura ca în anii trecuţi de prezenţe muzicale internaţionale şi nici de spectacole stradale organizate de regizori cunoscuţi.

An de criză, show de criză. După acest principiu va organiza Primăria Craiova spectacolele destinate Zilelor Oraşului. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Mărinică Dincă, a anunţat că odată cu micşorarea bugetului alocat pentru Biroul de Imagine din cadrul municipalităţii, dispar şi şansele de a invita vedete internaţionale la spectacolele ce urmează să aibă loc anul acesta, la sfârşitul lunii octombrie.

“Zilele Craiovei se vor organiza şi în acest an, dar fără cheltuielile din trecut. Vom face spectacole cu artiştii din instituţiile noastre. În Craioviţa Nouă vor cânta cei de la Ansamblul Maria Tănase, plus şi alţi colegi de-ai lor din alte părţi, pe bază de reciprocitate, că tot se bat ei cu pumnii în piept că sunt chemaţi să concerteze peste tot, în centru vom organiza ceva mai soft, cu Filarmonica şi Teatrul Liric, iar cei de la Teatrul Colibri vor da spectacole în piaţă în week-end“, a explicat vicele Mărinică Dincă.

Spre deosebire de anii trecuţi, când au fost plătiţi regizori celebri să pună scenă spectacole stradale de mare anvergură, toamna aceasta, atmosfera va fi animată după „propria regie“. Mărinică Dincă nu a exclus ca show-ul să conţină şi alte elemente în plus în cazul în care se vor găsi sponsori. „Deocamdată trebuie doar să găsim o soluţie pentru amenajarea scenei în Craioviţa Nouă“, a mai spus viceprimarul cu atribuţii de primar. Potrivit acestuia, aproximativ un milion de euro vor fi luaţi la rectificare din capitolul bugetar destinati festivităţilor pentru a astupa datoriile Serviciului de Salubritate Craiova.

În ultimii patru ani craioveni au fost obişnuiţi de Zilele Craiovei să participe la concerte de talie internaţională. Deşi majoritatea invitaţiilor nu mai erau în vogă la momentul respectiv, municipalitatea a plătit bani grei pentru a aduce la Craiovei trupe precum Scoprion şi Boney M sau artişti ca Michael Bolton şi Ruslana.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite