Craiova: Opere complete, dorite în Festivalul Shakespeare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Opere complete, dorite în Festivalul Shakespeare
Craiova: Opere complete, dorite în Festivalul Shakespeare

„Importanţa creaţiei shakeaspeariene este uriaşă“. Sunt vorbele lui Emil Boroghină, fondatorul Festivalului Internaţional ce poartă numele celui mai mare dramaturg al lumii din toate timpurile.

Emil Boroghină trăieşte şi respiră pentru acest eveniment teatral născut în 1994, care din doi în doi ani transformă Cetatea Banilor într-o scenă mondială pe care evoluează cele mai puternice companii de teatru, în care piesele lui Shakespeare sunt raţiune de a fiinţa. „S-a scris enorm despre universalitatea şi contemporaneitatea pieselor lui William Shakespeare. Festivalul din România s-a dorit, printre altele, o expresie a acestei universalităţi“, afirmă Emil Boroghină. Creatorul fenomenului este fericit că mii de oameni au avut şansa să  se întâlnească în Bănie cu spectacole realizate de câţiva dintre cei mai cunoscuţi regizori, precum Silviu Purcărete, care a montat la Craiova „Măsură pentru Măsură“, „Cum doriţi sau noaptea de la spartul târgului “, „A douăsprezecea noapte“.
 


Noua serie, un act de cultură de o valoare excepţională

image


De intenţia editării seriei „Shakespeare - Opere complete“ aflase în primăvara acestui an, când a prezidat Târgul de Carte - Caravana Gaudeamus la Craiova. „M-am bucurat enorm, gândind şi la o posibilă lansare a lor în cadrul Festivalului Internaţional, unde şi lansările de carte ocupă un loc aparte“, mărturiseşte Boroghină, completând că ediţia din 2010 va fi „una deosebită, prin unicitatea ei“.  Atunci, festivalul va reuni o parte din cele mai valoroase spectacole  cu piesa „Hamlet“, montate în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii. „Sperăm ca împreună cu cei de la Editura Adevărul Holding să putem organiza o întâlnire dedicată acestei excepţionale apariţii editoriale «Opere complete ale lui William Shakespeare», în ediţie bilingvă“, declară Emil Boroghină, preşedintele Fundaţiei Shakespeare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite