Sforarul de la penitenciar primea mită de la carne de miel până la ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Cone este acuzat de trafic de influenţă
Marin Cone este acuzat de trafic de influenţă

Marin Cone, în vârstă de 56 de ani, fost colonel în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova, a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 800 de euro la o terasă din oraş, dar şi unele produse alimentare.

Colonelul în rezervă i-a promis unui deţinut că îl va ajuta în schimbul unei sume  de  bani să se transfere de la închisoarea din Drobeta-Turnu Severin în Craiova. Procurorii au stabilit că Marin Cone a primit cu o săptămână înainte de Paşte în comuna doljeană Daneţi un mile, trei găini şi 10-15 ouă de la fratele unui deţinut. Sforarul de la penitenciar a reuşit să îl transfere pe un puşcăriaş de la Drobeta Turnu Severin la Penitenciarul Pelendava din Craiova.

A recunoscut tot   

Marin Cone a declarat în faţa instanţei că are o situaţie mai dificilă în familie şi că avea nevoie urgent de bani. „Am o fată bolnavă de cancer şi îmi trebuia să fac rost urgent de bani pentru tratament. Îmi pare rău de ce am făcut şi regret absolut totul", a spus fostul colonel în rezervă din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova.

Fostul colonel de la Pneitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova l-a pus pe unul dintre denunţători să plătească consumaţia la o petrecere, care a avut loc într-o comună din judeţul Dolj. 

Nu este la prima abatere

Cone a făcut bani frumoşi din promisiuni. „În urma anchetei, s-a mai stabilit că în perioada 2011-2012 a mai pretins de la o altă persoană suma de 1.000 de euro şi 500 de lei, dar şi produse alimentare, în schimbul facilitării mutării unui alt deţinut, dintr-un penitenciar în altul", a  spus Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Marin Cone, în vârstă de 56 de ani, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Fostul colonel din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova a fost implicat şi celebrul caz a lui Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat din data de 29 noiembrie 2009 de la o casă de schimb valutar din Braşov, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea a trei. Toată conducerea puşcăriei a fost demisă atunci din cauză că nu a raportat dispariţia lui Gorbunov. Marin Cone a decis să se pensioneze după ce numele lui a apărut pe lista celor implicaţi în acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite