„Sfârşitul Ceauşeştilor“ se lansează în capitala Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul volumului „Sfârşitul Ceauşeştilor“, ziaristul Grigore Cartianu, se va întâlni astăzi cu publicul oltean la lansarea cărţii „Sfârşitul Ceauşeştilor” ce va avea loc în librăria Adevărul din Craiova.

Autorul volumului „Sfârşitul Ceauşeştilor“ se va întâlni cu cititorii olteni, între orele  11.00 – 18.00, la librăria Adevărul din Bănie, Str. Împăratul Traian, nr. 9. Grigore Cartianu va petrece 7 ore în compania cititorilor din Bănie, fiind la dispoziţia publicului pentru discuţii şi autografe. 

După succesul de la Târgul de Carte Bookfest 2010, unde volumul redactorului-şef al cotidianului „Adevărul” a dominat topul vânzărilor (2.130 de exemplare, de cel puţin două ori mai mult decât următoarea clasată), Grigore Cartianu aduce „Sfârşitul Ceauşeştilor" la întâlnirea cu publicul din Craiova.

“Această carte este povestea dramatică, ridicolă şi grotescă a sfârşitului celor două personaje care se credeau nemuritoare: Nicolae şi Elena Ceauşescu”, a declarat Cartianu.

Volumul a stârnit numeroase reacţii, dintre care o amintim pe cea alui Ştefan Andrei, fost ministru de Externe al României, înainte de 1989: “Grigore Cartianu demontează marea minciună a «revoluţiei spontane» a lui Ion Iliescu” şi pe cea a istoricului Alex Mihai Stoenescu: “Cartea de faţă este povestea loviturii de stat transformate în revoluţie şi a revoluţiei transformate în lovitură de stat.” 

Jurnalistul a dezvăluit că, împreună cu regizorul Radu Gabrea, vrea să realizeze un documentar despre sfârşitul Ceauşeştilor. „Noi, cu toţii, avem nevoie să ştim adevărul. Va fi un film reconstituit fidel", a mai declarat autorul.

Cartea scrisă de Grigore Cartianu va avea două lansări în Oltenia. Astăzi la Craiova, iar mâine la Târgu-Jiu. Volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor“ va fi lansat  joi în Târgu-Jiu, la Hotel Gorj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite