Craiova: Mii de credincioşi au participat la procesiunea de Sfântul Dumitru, ocrotitorul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenii au pornit cu lumânări aprinse de la Catedrala Mitropolitană, în acordurile fanfarei militare, fiind însoţiţi de preoţi, măicuţe şi studenţi de la Teologie.

Imediat după slujbă, preoţii au scos din biserică racla cu moaştele sfinţilor Nifon, Tatiana, Serghie şi Vah, pe care credincioşii s-au îmbulzit să o atingă.

image



La procesiune au participat şi ÎPS Irineu Popa,
mitropolitul Olteniei, şi primarul Craiovei,
Antonie Solomon.


„Inima este atât de plină încât e greu să redai tot ce cuprinde ea. Este reculegere, bucurie, trăire sufletească. De aceea procesiunea atrage atât de multă lume, credincioşi sau necredincioşi. Este o chemare sfântă, care te înalţă spiritual“, a mărturisit mitropolitul Olteniei.

image



„Câtă lume e. Este impresionant. Mă rog pentru comunitate să fie sănătoasă, copiii să nu devină analfabeţi, pentru familia mea şi să trăim în pace şi linişte sufletească“, a spus Solomon.

image
image
image




„Ne-am gândit să facem ceva special de ziua ocrotitorului oraşului nostru şi să arătăm că nu ne este ruşine că suntem români“,a zis tânărul Mihai Budan,student la Automatică, ce îşi pusese haine tradiţionale în semn de respect faţă de marea sărbătoare.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite