Sergiu Drăgancea, şpăgarul de la APIA Dolj, cere să fie eliberat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Drăgancea, fostul director de la APIA Dolj, a fost condamnat la sfârşitul anul trecut, de către Tribunalul Dolj la patru ani de închisoare, după ec a fost prins în flagrant chiar în timp ce lua mită d ela un om de afaceri. De atunci Drăgancea le-a cerut magistraţilor să îl elibereze sub control judiciar de patru ori.

Sergiu Drăgancea a cerute să fie eliberat sub control judiciar dintr-un singur motiv: nu se va sustrage cercetărilor şi va respecta cu sfinţenie tot regulile impuse de instanţă.  Cererile depuse de fostul şef de la APIA Dolj au fost respinse de magistraţi pe motiv ca nefiind fondate.

Fostul director al Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Dolj, a zis să îmi încerce încă odată norcul. Aşa că a zis că a cincea oară este cu noroc şi a mai cerut încă odată  să fie cercetat în stare de libertate. Şpăgarul de la APIA mai are de aşteptat până pe data de 13 martie, atunci când Curtea de Apel Craiova va decide dacă îl va lăsa sau nu în libertate.

Drăgancea a fost  condamnat de către Tribunalul Dolj la patru ani de închisoare. Decizia nu a fost definitivă, iar procesul s-a mutat acum la Curtea de Apel din Craiova.  

Şeful APIA Dolj a fost prins la începutul lunii septembrie de procurorii DNA în flagrant în timp ce lua mită de la un om de afaceri din Dolj 10.000 de euro. Drăgancea ar fi cerut banii pentru a asigura protecţia împotriva unor eventuale controale prin teledetecţie dar şi acordarea cu prioritate a subvenţiilor.

Potrivit declaraţiei de avere din mai 2011, Sergiu Drăgancea are un apartament de 84 de metri pătraţi în Craiova, pe care l-a cumpărat în anul 2008. El are un credit de 92.600 de euro, pe care l-a contractat în 2008 şi este scadent în 2038. Ca şef al APIA Dolj, Sergiu Drăgancea a câştigat 51.882 de lei, el având şi acţiuni la SC Transchim SA Bucureşti.

Citeşte aici ce vorbea Sergiu Drăgancea cu denunţătorul

„Vere, nu mă interesează cui dai, mie să-mi rezolvi problema"

Sergiu Drăgancea a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro şpagă:

Constantin Gagiu: Fusei, bă, că am încasat ieri barja de porumb. Mă dusei şi-i schimbai. Mai aflaşi ceva?
Sergiu Drăgancea: Nu, dar sunt...Suntem chemaţi la minister. Vineri aflu ceva.
C.G.: Deci sunt zece miuţe, tati, da?
S.D.: Ok!
C.G.: Te rog eu frumos, ajută-mă.
S.D.: Mă, dacă ţi-am promis...
C.G.: Aşa. Ai zis că poţi să faci plata integrală în decembrie.
S.D.: În decembrie, da!
C.G.: Deci şi ajutorul de stat ce vine, nu?
S.D.: Tot, ăia 175.000 de euro.
C.G.: Şi aia cu bifatul?
S.D.: Cu bifatul, numa la anu'. Acum nu putem face nimic.
C.G.: Şi cât pierd acum?
S.D.: Nouăzeci. Ai vreo comună cu zonă defavorizată? (...) Dacă ai vreo comună, pierzi 150 de euro la hectar. Dacă n-ai niciuna, pierzi numai 80 sau 20% din suprafaţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite