Craiova: Semi grevă la instanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţele de judecată ce ar fi trebuit să aibă loc la Curtea de Apel Craiova vor fi suspendate începând de mâine.

Mai citeşte şi:

Revolta robelor: Magistraţii intră în grevă

Decizia a fost luată astăzi în Adunarea Generală a Judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova. Potrivit judecătorului Dan Spânu, vicepreşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, la această instanţă se vor judeca prin excepţie doar dosarele penale şi cauzele în care există minori.

“Se vor analiza doar cauzele penale privind mandatele de arestare care expiră şi dosarele privind plasamentul minorilor”, a declarat judecătorul Dan Spânu. Aceeaşi hotărîre a fost luată la toate Curţile de Apel din ţară. Restul cauzelor vor fi amânate până la rezolvarea situaţiei financiare din Justiţie. Judecătorii au mai decis să nu participe în comisiile şi birourile electorale şi au ameninţat că nu vor soluţiona contestaţiile electorale, blocând astfel alegerile prezidenţiale.

Judecătorii, procurorii şi grefierii sunt nemulţumiţi de salariile stabilite de Guvern şi ameninţă că vor bloca Justiţia. Magistraţii şi personalul auxiliar din instanţe vor declanşa, începând de astăzi, proteste faţă de Legea unică de salarizare, care, spun ei, i-ar aduce la sapă de lemn.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite