Craiova: Drumul spre Segarcea mai înghite două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alunecarea de teren de la Gura Văii le dă bătăi de cap autorităţilor judeţene. Drumul are nevoie de un proiect suplimentar , pe lângă cel de opt milioane de euro aprobat deja.

Zeci de muncitori lucrau de ieri dimineaţă la construcţia podeţelor din comuna Podari de pe şoseaua spre Segarcea. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ)  Dolj, pe drumul cu o lungime de 21 kilometri mai trebuie turnat doar stratul de uzură, ceea ce înseamnă că antreprenorul care a câştigat lucrarea în valoare de peste opt milioane de euro, Delta ACM 93, va finaliza modernizarea înainte de termenul stabilit în luna decembrie a acestui an. Oamenii din zonă s-au declarat mulţumiţi de lucrări, dar au spus că ar mai avea nevoie de mici remedieri în preajma curţilor. „Era bine dacă ar mai fi mărit un pic intrarea în curţi de pe podeţele astea, că aşa ne chinuim cu maşinile“, ne-a spus ieri Ion Popa, un localnic din Podari.

Alunecarea cere un nou proiect

Deşi lucrările merg strună, autorităţile spun însă că va fi nevoie de întocmirea unui nou proiect, care să găsească soluţii pentru stoparea alunecării de teren din dreptul satului Gura Văii, care ameninţă structura asfaltului. „Avem o nouă problemă în punctul unde am avut în trecut alunecări de teren. Se pare că fenomenul este încă activ şi încercăm să stabilizăm terenul printr-un nou proiect pe fonduri europene“, a  declarat ieri preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa. Managerul de proiect, directoarea Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj Ileana Măjină a adăugat că lucrarea este estimată la aproximativ două milioane de euro, având în vedere că va fi nevoie de studii geologice pentru a determina mişcarea terenului şi dacă în zonă există ape subterane care trebuie captate.

Se semnează contractul pentru Segarcea-Cârna

Reabilitarea drumului Craiova-Segarcea va continua în perioada următoare, spun autorităţile doljene, cu un alt proiect realizat din fonduri europene. Ion Prioteasa a precizat ieri că va merge săptămâna viitoare la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractul pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Segarcea şi Cârna. „E vorba despre un tronson de 25 kilometri până la Cârna care va fi modernizat prin Programul Operaţional Regional, un proiect în valoare de aproximativ opt milioane euro“, a spus şeful executivului doljean.

60% din lucrări au fost executate

Până în prezent au fost realizate şi plătite 60% din lucrările care trebuie efectuate pe drumul judeţean 561 Craiova-Podari-Segarcea. Proiectul prevede execuţia a 875 de podeţe, trotuare şi parcări amenajate, şanţuri şi rigole pe lungimea de 21 de kilometri a drumului. În plus, vor fi refăcute semnalizările şi marcajele rutiere, dar şi parapeţii de pe marginea drumului.

Vocea străzii
Gheorghe Petrescu, pensionar
Au lucrat bine oamenii ăştia şi cred că termină la timp lucrarea. Cred că s-au grăbit, că prin unele locuri nu au finisat cum trebuie, dar probabil că se va remedia.


Maria Iorga, agricultor
E bine, mamă, că se face şi la noi ceva, că erau o mulţime de accidente prin curbele astea pe la noi din cauză că era denivelat drumul. Acuma cred că o să fie mai bine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite