Şef de clan trimis în judecată. Enriko Constantinescu, cunoscut drept unul dintre capii lumii interlope din Bănie, este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful clanului „Mîndria“ a fost arestat pe data de 27 decembrie 2011, după ce a distrus un bar din plin centrul oraşului. Enriko Constantinescu a mers într-un local din plin central oraşului cu alte cinci persoane, unde au băut bine până spre dimineaţă. Martorii au declarat că, la un moment dat, interlopul s-a enervat din senin şi a luat pe toată lumea la înjurături.

Enriko Constantinescu s-a ascuns câteva zile de oamenii legii, însă a fost convins de avocaţi să se predea singur. Şeful clanului „Mîndria“ nu a vrut să declare absolute nimic în faţa magistraţilor „Toate persoane implicate în scandal sunt acuzate de săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice“,a  spsu Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Interlopul a fost trimis déjà în judecată, iar primul termen în process va avea loc pe data de trei februarie.

Şeful clanului „Mîndria“ a devenit cunoscut în Bănie din cauza scanadlurilor în care a fost implicat de-a lungul anilor. În anul 2008, chiar în faţa Curţii deApel din Craiova, Enriko Constantinescu a fost implicat într-un scandal cu focuri de armă cu ţiganii din neamul „Pară“. Rromi i-au declarat război interlopului, după ce acesta nu i-a lăsat să intre într-un local. Din cauza răfuielii şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Georgel Enescu a fost demis.

Un alt scandal marca Enriko Constantinescu a avut loc tot în anul 2008. Interlopul a mers într-un bar din Craiova, însă a refuzat să părsească local, deşi patronul l-a rugat insistent să plece. A fost nevoie de oameniilegii pentru a putea calma spiritele. Şeful clanului „Mîndria“ a refuzat să se legitimize, a fost dus la secţie, dar s-a ales doar cu o amendă administrativă „În noaptea de 21 spre 22 decembrie 2011, în timp ce se aflau în incinta localului “Las Vegas”, cei şase au provocat o altercaţie care a creat o stare de disconfort şi temere persoanelor prezente în incinta barului. În timpul conflictului, cei şase l-au lovit pe Dănuţ Arşanu, care, ca să scape din mâinile lor, a fost nevoit să folosească un spray lacrimogen. Cel din urmă a avut nevoie de îngrijiri medicale, s-a prezentat ulterior la Institutul de Medicină Legală Craiova de unde a obţinut un certificat medico-legal, însă cu mai puţin de 20 de zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care agresorii săi sunt cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe“, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite