FOTOGALERIE / Craiova: Şedinţa solemnă in imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personalităţilor din Bănie le-au fost înmânate diplome
Personalităţilor din Bănie le-au fost înmânate diplome

Spre deosebire de anii trecuţi, şedinţa solemnă organizată astăzi cu ocazia zilelor oraşului a durat doar o jumătate de ceas. Cu un buget restrâns şi cu puţini invitaţi de marcă, organizatorii s-au rezumat la o ceremonie scurtă, în cadrul căreia au fost recompensaţi oltenii care au excelat în anumite domenii de activitate.

solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
image
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova
solemna craiova

Lista cu personalităţile care au primit diplome:

Titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova”

Domnişoara Prof. Dr. Diana Maria Buşoi – Cetăţean de Onoare – post mortem - pentru dăruirea de care a dat dovadă în întreaga sa activitate profesională şi pentru inegalabilul său caracter, care va rămâne pentru totdeauna un reper al înaltelor valori ale tinerei generaţii de craioveni.

Domnul Petrache Trişcu
– Cetăţean de Onoare – post mortem - pentru întreaga sa activitate filantropică prin care a pus bazele şi a dezvoltat învăţământul craiovean şi pentru întreaga sa carieră prin intermediul căreia a reuşit să aducă faimă şi renume Cetăţii Banilor.

Diplome de Excelenţă

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” – cu ocazia aniversării a 120 de ani de existenţă, timp în care la această unitate de învăţământ s-au şlefuit şi au obţinut remarcabile rezultate generaţii întregi de elevi şi sportivi campioni ai Craiovei.

Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” – cu ocazia împlinirii a 140 de ani de existenţă, răstimp în care a scris istoria învăţământului craiovean, această şcoală de învăţătură românească devenind un adevărat reper al tradiţiei învăţământului din Craiova şi din România.

Prof. Univ. Dr. Ioan Georgescu – pentru întreaga carieră medicală, prin intermediul căreia şi-a pus propria viaţă în slujba salvării  vieţilor  craiovenilor prin  talent, abnegaţie, dăruire şi desăvârşită competenţă şi pentru întreaga activitate universitară şi ştiinţifică prin care aduce prestigiu municipiului Craiova.

Prof. Univ. Dr. Maria Moţa – pentru întreaga activitate de pe tărâmul medicinei, graţie căreia şi-a pus în slujba craiovenilor dăruirea, bunătatea şi spiritul şi pentru activitatea universitară şi ştiinţifică prin care aduce onoare municipiului Craiova.

Prof. Aurel Daneş
– pentru întreaga sa activitate în slujba sportului craiovean şi doljean, în calitate de statistician, scriitor şi excelent organizator şi pentru promovarea principiilor olimpismului în municipiul Craiova.

Diplome de Onoare

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” – pentru spectacolul Pinocchio, reprezentaţie cu care a reuşit să cucerească Premiul de Excelenţă în Republica Populară Chineză, reprezentând astfel cu înaltă cinste lumea culturală a Craiovei.

Rodica Prisăcaru – pentru extraordinara prestaţie din Republica Populară Chineză, unde a fost distinsă cu Premiul pentru Interpretare, aducând în acest fel onoare lumii artistice craiovene.

Cristian Pepino – pentru distincţia Cea mai bună regie de spectacol de teatru obţinută în Republica Populară Chineză, trofeu prin care dăruieşte strălucire lumii scenei din Cetatea Banilor.

Cel mai tânăr cetăţean al Craiovei – Toma David Ştefan - născut 26 octombrie 2010

Cel mai vârstnic cetăţean al Craiovei –Maria Gheorghiu-101 ani

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite