Seceta distruge culturile de porumb şi floarea soarelui. Agricultorii sunt la un pas să piardă totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culturile de porumb şi floarea soarelui sunt distruse din cauza secetei
Culturile de porumb şi floarea soarelui sunt distruse din cauza secetei

Culturile de porumb şi de floarea-soarelui sunt afectate de secetă, din cauză că de mai mult de o luna nu a mai plouat în judeţul Dolj.

Agricultorii spun că din fericire anul acesta măcar grîul nu a fost afectat deloc din cauza secetei. În câteva zile toată lumea se pregăteşte de recoltarea plantei „Grîul a ajuns la maturitate, iar acum nu mai sunt probleme. Anul acesta preţul pe kilogram la grîu este de 0,85 bani. Deocamdată pâinea nu se va scumpi. Vor apărea probleme  din toamă, dacă seceta va distruge culturile de porumb şi floarea soarelui. Dacă nu plouă sigur vor fi probleme“, a spus Constantin Iancu, preşedintele filialei Dolj a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

„Seceta mi-a distrus tot“

Ţăranii spun că şi în 2011 a fost secteă în judeţul Dolj, însă nu ca anul anul acesta „ A plouat la începutul verii, iar grîul s-a făcut. Anul acesta am pus trei hectare de porumb şi două de floarea soarelui. M-am uitat pe camp şi culturile au fost distruse. Au nevoie de apă, dar asta este nu am ce să fac. Noi din asta trăim, dacă nu se face nimic pe câmp eu nu am ce să mănânc domnişoară. Seceta mi-a distrus tot“, a spus Ion Carauleanu.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite