Se măreşte taxa pe gunoi în municipiul Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea societăţii de salubritate din subordinea primăriei a propus creşterea tarifului pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer de la populaţie cu 30 la sută, de la 4,3 la 5,7 lei de persoană, începând din august.

Şi agenţilor economici din oraş li se pregăteşte o mărire de tarif. Firmele vor plăti 52,58 de lei plus TVA, potrivit propunerii. Proiectul urmează să fie dezbătut în şedinţa Consiliului Local din această lună. Potrivit conducerii SC Salubritate Craiova SRL, măsura a fost propusă după ce serviciul de salubritate a fost transformat în societate comercială şi a pierdut astfel o serie de facilităţi.

„Pe de o parte, nu mai avem voie să acordăm tichete-cadou, aşa că se acordă bonuri de masă de 200 de lei şi până la 350 de lei, cât era înainte valoarea tichetelor-cadou, se compensează cu bani. Pe de altă parte, am pierdut scutirea de taxe şi impozite de care beneficiam înainte ca serviciu public, şi mai trebuie să plătim şi o redevenţă lunară de 140.000 de lei pentru folosirea utilajelor primăriei. Sunt costuri pe care înainte nu le aveam“, a spus Flavius Adrian Sirop, director general al SC Salubritate SRL.

Valoarea taxelor şi impozitelor plătite de societate pentru 2011 s-a ridicat la 300.000 de lei. Conducerea firmei susţine că mărirea de tarif nu este una semnificativă, însă, fără ea, Salubritatea nu şi-ar mai putea acoperi cheltuielile. „Dacă nu mărim tariful acum, nu ne vom mai putea descurca“, a mai spus conducerea societăţii de salubritate.

image
image
image

Vezi AICI imagini cu depozitul de deşeuri de la Mofleni

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite