Craiova: Şcolile din Dolj vor fi monitorizate video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Şcolile din Dolj vor fi monitorizate video
Craiova: Şcolile din Dolj vor fi monitorizate video

Mai multe şcoli din mediul rural doljean vor avea sisteme de monitorizare video începând cu anul şcolar 2009-2010. Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC) a investit în echipamente pentru creşterea siguranţei şi prevenirii incidentelor în şcoli.

În 55 de unităţi de învăţământ din Dolj vor fi montate până la începutul noului an şcolar camere de luat vederi. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj susţin că prin aceste sisteme de supraveghere vor să prevină eventualele infracţiuni care ar putea fi comise în unităţile de învăţământ.


Potrivit Aureliei Liuţă, şef investiţii în ISJ Dolj, aparatura video este achiziţionată de MEdC în cadrul programului de învăţământ rural.  La nivelul Inspectoratului funcţionează 112 şcoli rurale cu personalitate juridică.

La 55 de unităţi şcolare vor fi montate camere video 

 „Dintre acestea, 55 vor avea montate aceste camere de supraveghere. Sperăm ca pe parcurs toate şcolile să aibă montate astfel de dispozitive”, a declarat Aurelia Liuţă.

Dascălii din unităţile beneficiare se arată încântaţi de această iniţiativă şi spun că elevii vor fi, cu siguranţă, mult mai liniştiţi. „Se impune această monitorizare, întrucât elevii sunt mai potoliţi când ştiu că sunt priviţi. Nu au existat probleme cu disciplina, dar am văzut cum au reacţionat într-o zi când i-am păcălit că dispozitivele anti-incendiu îi filmează. Sunt însă copii isteţi şi şi-au dat seama repede că alea nu filmează”, a spus Ion Răduţ, profesor de sport la liceul din Cetate.

În prezent, câteva şcoli din Dolj au montate camere video, printre acestea numărându-se şcolile din Caraula şi Maglavit, însă aparatura a fost achiziţionată la nivel local şi nu prin programul ministerului.  

Crezi că monitorizarea video ar contribui la siguranţa în şcoli? Spune pe craiova.adevarul.ro

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite