Se deschide "Şcoala părinţilor" la Craiova. Află aici ce vor învăţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blogul urmăreşte îmbunătăţirea relaţiei dintre părinţi şi copii (Foto Arhivă)
Blogul urmăreşte îmbunătăţirea relaţiei dintre părinţi şi copii (Foto Arhivă)

Adulţii care se simt depăşiţi de neînţelegerile cu odraslele pot urma cursuri în cadrul „Şcolii părinţilor“, un program al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj.

La cursurile organizate la sediul instituţiei, în zilele de marţi şi miercuri, sunt primite maximum 20 de persoane. „Prima grupă este deja constituită şi va avea cursuri pe data de 15 noiembrie, de la ora 17.00. Sunt părinţi care s-au înscris benevol şi au înţeles că pot primi sprijin într-un cadru optim, de la persoane intruite să lucreze cu metode specifice educaţiei adulţilor“, a precizat Marinela Dumitrescu, directorul CJRAE Dolj.

Cursanţii au la dispoziţie un pachet de teme gândite să răspundă nevoilor lor, în funcţie de nivelul fiecăruia de pregătire. Printre tematici se regăsesc socializarea copilului în familie, comunicarea şi abilităţile sociale, pregătirea psihologică a copilului pentru şcoală, educaţia pentru un stil sănătos de viaţă, învăţarea eficientă. De asemenea, vor fi aduse în discuţie problemele adolescenţei, felul în care vorbesc tinerii din această categorie, orientarea lor profesională, precum şi educaţia pentru un stil de viaţă sănătos.

În acelaşi timp centrul lucrează la dezvoltarea unei comunităţi online, în care adulţii să apeleze la consiliere şi să ceară răspunsuri la întrebări care le dau mari bătăi de cap.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite