Şcoala în Dolj a început şi cu profesori absenţi: „Mi-am dat demisia din învăţământ. Am găsit un loc de muncă în Italia mai bine plătit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Stoenică alături de elevii ei la sfîrşitul anului  2011
Mădălina Stoenică alături de elevii ei la sfîrşitul anului 2011

Mădălin Stoenică, din Craiova, a predate până anul trecut matematica în comuna doljeană Siliştea Crucii. Tânăra a decis să renunţe la catedră şi să plece să muncească în Italia, acolo unde deja şi-a găsit un loc de muncă „Mi-am dat demisia din sistemul de învăţământ. Dacă stau bine să mă gândesc câştigam 900 de lei pe lună, iar aproape jumătate din sumă se duceau pe navetă. Meseria de profesor este una minunată, dar din păcate nu mă mai puteam descurca din punct de vedere financiar. Ştiu că în Italia o să îmi fie foarte greu, dar asta este viaţa. Plec acolo pentru un salariu mult mai mare“,a  spus fosta profesoară de matematică.

„Vreau să mă întorc la catedră“

Fosta profesoară a mai declarat că nu vrea să se stabilească definitiv în Italia „Vreau să mă întorc la catedră. Poate peste 10 ani lucrurile se vor schimba în bine în România, iar noi profesorii vom fi mult mai bine remuneraţi. Eu am lucrat foarte bine cu elevii mei şi pe fiecare în parte i-am ajutat cât am putut. Am discutat cu părinţii lor şi le-am spus adevărul despre fiecare copil în parte“ a mai spus Mădălina Stoenică.     

„Peste 20 de profesori au intrat în concediul de odihnă făăr plată pe un an de zile. Postul lor practic se va bloca, iar în momentul când vor vrea să se reîntoarcă o pot face“, a spus Georgică Bercea, inspectorul şef din cadrul Inspectoraului Şcolar Judeţean Dolj.      

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite