Craiova: Schimb de experienţă între picii de la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Schimb de experienţă între picii de la grădiniţă
Craiova: Schimb de experienţă între picii de la grădiniţă

De când cu noua programă şcolară educatorii de la sat vin la oraş să se lămurească asupra a ceea ce au de făcut conform regulilor din teorie.

Aproape 20 de copii şi educatoarele acestora din comunele Lipovu, Întorsura şi Cerăt au venit dis-de-dimineaţă la Grădiniţa „Ion Creangă“ să vadă cu ochii lor cum se joacă, dar şi ce învaţă colegii lor micuţi de la oraş. „Suntem într-un proiect, care va dura un an, prin care interacţionăm cu mai multe grădiniţe arondate nouă pentru a le prezenta maniera de punere în practică a noii curricule. Suntem un fel de filtru între ele şi Inspectoratul Şcolar“, spune Ileana Staciu, directorul Grădiniţei Creangă.

Începutul, unul greu

Denumiri precum DOS, ALA, DŞ, le-au dat ceva bătăi de cap multor educatori până s-au familiarizat cu ele. „La început mi-a fost greu să mă obişnuiesc cu aceste denumiri, deşi ştiam ce înseamnă ele, cum ar fi activităţile liber alese. Acum însă e mult mai simplu. Greu e pentru copii când fac drumul la Craiova“, afirmă educatoarea Ileana Soica, de la grădiniţa din Întorsura.

După acest schimb de experienţă, va veni rândul puştilor de la oraş să-şi dea întâlnire în comune cu colegii lor, la fel de pici.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite