Craiova: Scenele teatrelor craiovene, gata de spectacol după vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionalul Marin Sorescu ridică în această seară cortina pentru două reprezentaţii, iar Liricul Elena Teodorini, pentru opera Aida.

Actorul Adrian Andone va saluta primul publicul craiovean, la ora 17.00, când va intra în scenă, în sala mică a Teatrului Naţional, ca one man show, în spactacolul „Doar Hamlet“, regizat de Alina Rece, care semnează de altfel şi scenariul, dar şi ilustraţia muzicală. După 60 de minute va urma o scurtă pauză ce pregăteşte întâlnirea cu un alt spectacol, de această dată în Sala Amza Pellea. Este vorba despre „Balconul, de Jean Genet, o creaţie regizorală a lui Nicu Nitai din Israel, o piesă jucată în Franţa în 1960, la trei ani după montarea în Statele Unite ale Americii. Grai satirei îi vor da mari actori ai naţionalului, în rolul principal regăsindu-l pe Valeriu Dogaru.

Aida, pentru iubitorii operei

Tot la ora 19.00 deschide oficial stagiunea 2010 – 2011 şi Teatrul Liric Elena Teodorini, cu Aida, creaţia compozitorului Italian Giuseppe Verdi, compusă în 1869 pentru festivităţile ce marcau inaugurarea Canalului de Suez. Spectacolul,  regizat de Tamas Ferkay din Austria, îi aduce în faţa publicului pe Anca Pârlog, Stelian Negoescu, pe Georgeta Grigore, Doina Sărsan, pe Dragoş Drăniceanu şi alte nume aplaudate de iubitorii operei. La fel de mult îşi vor face simţită prezenţa orechestra, corul şi baletul teatrului. Dirijorul operei Aida va fi Florian George Zamfir. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite