Craiova: Sărbătorile au devenit un chin pentru bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doljenii care au ajuns astăzi la Spitalul Nr. 1  au găsit uşile policlinicii închise. Conducerea unităţii a lipit pe geamuri afişe prin care anunţă că medicii din ambulatoriu au liber.

Ion Gogoaşă, de 53 de ani, din Podari, discuta în această dimineaţă cu Ionica Săraru, de 45 de ani, pe o bancă din faţa policlinicii. Deşi nu s-au văzut niciodată până astăzi, cei doi au început să împartă păreri cu privire la situaţia spitalelor în ziele de sărbătoare.


„Trebuie să dai bani ca să stai în spital”


 „Doctorii şi-or fi luat vacanţă de Sfânta Treime, ca să nu ne mai jecmănească după Pogorârea Duhului Sfânt, şi să scape de păcat. Nu ştiu la ce-or mai fi plătiţi, că mai mult au stat acasă decât la serviciu”, crede doljeanca, din satul Leu. Bătrânul este de acord. „Aici trebuie să dai doar bani ca să stai în spital şi ca medicii să se uite la tine. Bine că nu sunt la muncă, să nu-i vadă Dumnezeu că jupoaie pielea după noi, cei vitregiţi de boală”, răspunde Ion Gogoaşă. Se şterge cu o batistă pe frunte. Îi este cald. Olteanul se plânge că nu are nici măcar o sticlă cu apă care să-i potolească setea. Caută în geanta de rafie un pachet cu mâncare, făcut în grabă de dimineaţă, înainte de a se îndrepta spre Craiova. Muşcă din pâine cu lăcomie. „Sunt lihnit de foame. Băgai în gură pe la 6.00 nişte ouă, dar mi s-a strâmtat stomacul de la gastrită, şi trebuie să mănânc mai des, dar în cantităţi mici, altfel am dureri de burtă”, adaugă bătrânul. În timp ce nea Ion îşi ia micul dejun în faţa policlinicii, tanti Ionica ne mărturiseşte că s-a resemnat ca la spital să nu fie îngrijită cum ar trebui. „Nu înţeleg totuşi de ce ne mai programează doctorii pentru astăzi, dacă ei sunt conştienţi că nu or să pună piciorul în spital. Încerc să-i înţeleg, pe de o parte, dar ce vină avem noi, de ne ne pun pe drumuri în halul ăsta? Am vreo 70 de Kilograme şi mă deplasez cu dificultate, nu-mi arde de colindat pe străzi”, este supărarea femeii.


„Unii treceau de gardian fără să se sinchisească!”


 În timp ce în faţa ambulatoriului bolnavii făceau cale-ntoarsă azi dimineaţă, prin spatele spitalului oltenii intrau şi ieşeau fără grijă, deşi nu era oră de vizită.

Citiţi în Adevărul de Seară de luni, din Craiova, cum reuşesc unii doljeni să pătrundă în secţiile de specialitate, în afara orelor de vizită.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite