Craiova: Cu lucrurile în stradă, în prag de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie, chiriaşă vreme de 25 de ani la numărul 35, pe bulevardul Carol, a rămas pe drumuri, cu bunurile într-un cort improvizat pe trotuar. Şi asta pentru că imobilul a ajuns la proprietar.

Somată prin lege să evacueze camerele pe care le ocupa în imobilul de pe Carol I, numărul 35, familia Cotoi, formată din patru persoane, nu a mai avut ce face şi a trebuit să îşi scoată bunurile în stradă. „Am depus acum vreo şase ani dosar la primărie pentru o locuinţă ANL, iar acum când am fost să întrebăm dacă avem vreo şansă să obţinem una ni s-a spus că s-au dat acum o lună în folosinţă“, spune Florentina, fiica soţilor Georgeta şi Iuliean Cotoi.

Fără casă, fără slujbă

Deşi se gândeau că vor ajunge în această situaţie în cele din urmă, niciunul dintre ei nu era pregătit pentru o evacuare, acum în prag de iarnă şi într-o perioadă în care necazurile se ţin lanţ de capul familiei.

image


„Chiar azi am fost anunţată că postul meu a fost desfiinţat şi voi intra în preaviz. Am avut puterea să trec peste faptul că tati a rămas fără servici, că o să ieşim în stradă, că nu mai sunt locuinţe ANL, că mama este în spital, dar că şi eu sunt şomeră, este deja prea mult“, mărturiseşte Florentina.

image


Proprietarul consideră situaţia „deosebit de neplăcută“

„Este dreptul meu să-mi folosesc bunul, am avut suficientă răbdare. Este regretabil să văd că s-a ajuns aici, dar dumnealor trebuiau să părăsească imobilul când le-a expirat contractul de închiriere, de anul trecut“, declară Alin Popescu, proprietarul imobilului.

Găzduiţi în Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost

Până îşi va găsi o casă, familia Cotoi va putea sta într-o cameră, în Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost. „Vor rămâne în centru atâta timp cât vor avea nevoie pentru a-şi rezolva problema cu casa. Cu siguranţă nu îi vom scoate în stradă“, a precizat Rodica Ţenea, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă şi protecţie Socială, cu menţiunea că o patrulă a Poliţiei Comunitare va trece toată noaptea pe bulevardul Carol şi se va asigura că bunurile familie Cotoi sunt în siguranţă până în zori, când va încerca să le mute de pe trotuarul din faţa casei în care a stat 25 de ani.

image
image









...............................................................................................................................................................................................................

Ţi-ai dori să îţi petreci concediul în Caraibe, cu 3.000 de euro în buzunar? Visul tău poate deveni acum realitate. Participă la concursul Miss Click 2009 şi ai şansa de a te distra pe cinste, alături de un prieten! Scrie un e-mail la adresa casting.oltenia@click.ro, spune-ne cum te cheamă şi lasă-ne un număr de telefon, iar fotografii noştri te vor contacta în cel mai scurt timp posibil. 

Garantat primeşti 100 de lei şi un photobook profesionist!



Citeşte aici regulamentul concursului

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite