Săpături cu parfum de reuşită pe şantierul arheologic de la Răcari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castrul roman din localitatea doljeană este considerat de specialişti unul dintre cele mai mari castre de pe teritoriul Olteniei romane.

Potrivit arhelogului Dorel Bondoc, dimensiunile castrului de la Răcari (170 x 141m), poziţia geostrategică, unitatea militară (Numerus Maurorum) şi cantitatea mare de materiale arheologice descoperite, au determinat Muzeul Olteniei să redeschidă aici cercetărilor arheologice.

„Săpăturile din anul 2011 sau vizat turnul din colţul de nord-vest al castrului şi elementele sistemului defensiv din faţa sa. Turnul a fost degajat complet. Inventarul arheologic din interiorul şantierului a fost prelevat şi recuperat, procedându-se la orperaţiunea de conservare primară a ruinelor“, a precizat arheologul Dorel Bondoc, prezent la conferinţa de presă organizată pe şantier.
   
„Castrul roman de la Răcari devine încet, dar sigur, cel de-al doilea monument arheologic vizitabil de pe raza judeţului Dolj, după termele Legiunii VII Claudia de la Cioroiu Nou“, susţine Mihai Fifor, directorul Muzeul Olteniei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite