Samir Sprânceană, regele TVA-ului a fost condamnat la cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samir Sprânceană este cercetat alături de alte cinci personae pentru clonare de carduri . Tribunalul Dolj l-a condamnat în urmă cu câteva minute la cinci ani de închisoare cu executare.

Craioveanul a fost arestat pe data de 1 iunie 2010 chiar în timp ce încerca să fugă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din judeţul Timiş. Procurorii DIICOT Craiova au stabilit că, regale TVA-ului coordona toată afacere prin intermediul telefonului. Pe data de 9 aprilie 2010  a discutat cu o persoană neidentificată: „Vorbişi şi tu cu puştiul ăla de cartoanele alea?“. În aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, a vorbit tot la telefon, spunând că: „ îi are pe băieţi ăia în Anglia, care au nevoie de cartoanele ăştea. Ăla de la Bucureşti mă aşteaptă să-i dau...ăla ce ţi-am lăsat şi ţie una, să facă şi ei că nu mai are nimeni, îi dau sau nu îi dau? Sau trebuie să cumperi de la el nişte capete . Samir Sprânceană a fost condamnat la „Deciza nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel“, a spus Daniel Staicu, purtătorul de cuvânt din cadrul tribunalului Dolj.

Şi-a convins şi nepotul să intre în afacere

Samir Sprânceană a fost arestat împreună cu alte cinci persoane. Din grupul infracţional făcea parte şi nepotul controversatului om de afaceri. Împreună au sustras fraudulos sume mari de bani din conturile unor străini din Italia, Germania şi Franţa. În urma interceptărilor telefonice, procurorii au aflat că apartura de skimming era adusă din Bulgaria: „E cea mai bună şmecherie… şi n-ar mai fi pe nicăieri la ora asta…cea mai bună la ora asta, nu numai că e pe la broaşte, în Germania. Îţi dai seama că Germania e şmecherie de se cutremură…bulgarii sparg cu el în două prin Germania“. Samir Sprânceană a spus la audieri că este nevinovat, deşi din locuinţa acestuia s-a ridicat un laptop şi mai multe carduri false.
Trecut cu rambursări ilegale de TVA


Samir Sprânceană a mai fost cercetat de procurorii DIICOT în 2006, pentru rambursări ilegale de TVA. Potrivit DIICOT, , în perioada iulie 2003 - octombrie 2004, grupul infracţional a solicitat şi obţinut ilegal, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, TVA cu titlu de rambursare de la Direcţia Generală de Finanţe Publice Dolj în valoare de 660 de miliarde de lei vechi. Procesul este pe rol la Tribunalul Dolj, iar următorul termen va avea loc pe data de 10 octombrie.

Regele TVA-ului, Samir Sprânceană a stat în arrest timp de şapte luni. Este acuzat de constituirea unui grup infracţional, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate şi acces fără drept la un sistem informatic. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite