Craiova: Portret / Samir Abou-Khalil - studentul la Farmacie, luptător de K 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a născut la Craiova, dar are şi cetăţenia tatălui, libaneză. Urmează cursurile Facultăţii de Farmacie, iar în timpul liber se pregăteşte pentru competiţiile de K 1.

Samir Abou-Khalil este un libanez cu sânge de oltean, născut şi crescut în Cetatea Banilor. Părinţii l-au îndrumat către Medicină şi Farmacie, dar el a deci să împace şi cealaltă pasiune a sa, sportul de contact. După ce a luat locul trei la Cupa României la Wu-Shu, a ales să practice kickboxingul.

„Cu loviturile care nu erau permise în Wu-Shu am obţinut puncte importante în luptele de K1“, spune tânărul sportiv, care mizează cel mai mult pe loviturile de picior şi pe croşee. „Am şi câteva lovituri preferate, dar nu e bine să le dezvălui pentru că le află adversarii“, mai spune Samir, care a participat la prima competiţie de K1 pe 31 iulie, la Orşova.

Primul meci i-a adus trei copci

Cu doar o săptămână de pregătire în spate, olteano-libanezul a lăsat o impresie bună la debut. A întâlnit un adversar experimentat, cu multe meciuri la activ, dar s-a descurcat onorabil, fiind oprit din luptă de arbitru, după ce o lovitură de genunchi a adversarului i-a spart arcada dreaptă.

„Primul meci mi-a adus trei copci“, glumeşte Samir, care nu s-a arătat deloc speriat de „înfrângerea sângeroasă“. „Am făcut un meci foarte bun zic eu, ţinând cont de adversar. M-am ales cu o experienţă utilă şi mi-am dat seama că trebuie să muncesc şi mai mult“, susţine tânărul, a cărui pasiune nu este pe placul mamei. „Ea e singura care nu prea este de acord cu sportul ăsta, dar noroc cu prietenii, care mă susţin în tot ceea ce fac“, adaugă Samir.

Craioveanul de 21 de ani vrea să-şi termine facultatea şi să urmeze un job în domeniu, dar nu ar refuza niciodată un meci de K1. Samir Abou-Khalil merge frecvent şi în Liban, la rudele tatălui său, şi spune că-i place stilul de viaţă de acolo, dar preferă tot România. „E mai bine ca în România din punct de vedere al nivelului de trai, dar mai periculos“, susţine Samir.

image

Întrebări şi răspunsuri

Ce pui pe primul plan, sportul sau facultatea?

Merg la două capete şi trăiesc din plin fiecare clipă. Timpul dedicat facultăţii este bine stabilit, iar restul de timp mi-l ocup într-un mod plăcut, cu sportul de contact. Obiectivul principal este să-mi termin studiile, dar nu voi rata oportunitatea de a lupta într-o gală de K1.  

Ai vreun model în acest sport?

Idolul meu este Badr Hari. Am urmărit foarte multe meciuri de-ale lui, îmi plac, dar mă dezgustă uneori atitudinea lipsită de fair-play de care dă dovadă în unele confruntări.

Ce-i place
„Îmi place tot ceea ce implică curaj, adrenalină şi o doză de nebunie. Îmi plac situaţiile limită în care trebuie să mă autodepăşesc, pentru că doar astfel pot descoperi de ce sunt în stare“, susţine Samir.

Ce nu-i place
„Nu mă mulţumesc niciodată cu locul doi şi nu îmi place să spun «aş fi putut mai mult». Tocmai de aceea încerc să dau tot ce am mai bun în ceea ce fac. În general, prefer să regret ce fac, decât ce nu am făcut!“, spune tânărul luptător K1.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite