Craiova: Salariaţii Avioane zboară spre casă- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală comentează azi „efectele“ preluării uzinei Avioane de către Alenia Aeronautica, dar şi descoperirea în situl arheologic de la Cioroiul Nou a unei icoane dacice foarte rare.

Cotidianul Gazeta de Sud scrie azi despre posibilele disponibilizări care ar putea avea loc la fabrica de Avioane după preluarea acesteia de către Alenia Aeronautica. Conform unor informaţii „pe surse“ publicate de o agenţie de presă, o mare parte dintre salariaţii Fabricii de Avioane nu ar mai avea de lucru după preluarea acesteia de către italieni. AVAS preferă să menţină suspansul până duminică. Potrivit ofertei dezvăluite pe surse, în primele şase luni după achiziţie, firma nu are nevoie de 430 de angajaţi, în următoarea jumătate de an - de 250 de salariaţi, în al doilea an după achiziţie - de 210 persoane, iar în al treilea an - de 170 de persoane. Cifrele ar reprezenta o adevărată lovitură pentru salariaţii fabricii - în număr de 680. Sindicatul s-a exprimat clar cu privire la cehi: „Bine că au plecat, că voiau să ne dea afară!“. Cehii voiau să concedieze 180 de salariaţi, spunând că raportul TESA/personal productiv este de 3:1. Oficial, AVAS nu comentează ştirile apărute pe surse.

Icoană dacică extrem de rară, dezgropată la Cioroiul Nou, titrează azi în paginile sale cotidianul Ediţie Specială. Arheologul Dorel Bondoc spune că în întreaga lume nu există mai mult de 40 de astfel de reprezentări ale Cavalerilor Danubieni.
A noua campanie de săpături arheologice derulată la situl de la Cioroiul Nou se anunţă a fi cea mai spectaculoasă de până acum. În doar câteva zile, arheologul Dorel Bondoc a reuşit să scoată la suprafaţă un vestigiu de o valoare inestimabilă: o icoană din plumb, veche de aproape 2.000 de ani, mărturie a cultului mistic al Cavalerilor Danubieni, zeităţi venerate în clandestinitate de daci. Dezvăluind detalii despre modul de viaţă aristocratic al romanilor, despre ocupaţiile şi distracţiile acestora, aşezarea de la Cioroiul Nou pare, mai mult, să fi fost cel mai important punct de concentrare strategică din Dacia.

114 arendatori din Maglavit, ale căror suprafeţe totalizează 700 ha, arendate firmei SC Roteam Motăţei –Gară, şi-au pus semnătura pe un protest înaintat DADR Dolj. Prin acest protest arendatorii incriminează activitatea perturbatorie şi ameninţătoare a arendaşului Narcisa Florentina Uysal, administratorul SC Invest Grup Consulting SRL Bucureşti, cu punct de lucru în satul Hunia, care achiziţionând unele perimetre, în prealabil arendate – amplasate în solele şi parcelele societăţii SC Roteam SRL - a încălcat dreptul de preemţiune al acestei firme, inducând în eroare arendatorii sub pretextul că “nu au valoare juridică contractele de arendă faţă de actul de vânzare cumpărare”. Cum SC Invest Grup Consulting SRL Bucureşti nu dispune de nici un fel de dotare tehnico-materială rămâne de-a dreptul suspectă “trecerea” de care beneficiază, de mai multă vreme, la DADR Dolj, şi chiar APIA Dolj. Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în cotidianul Cuvântul Libertăţii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite