Craiova: Sala Polivalentă va fi gata abia în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce edilii Băniei susţin că Guvernul nu a mai alocat bani pentru lucrări, constructorii spun că inaugurarea va fi amânată fi indcă nu au fost organizate licitaţiile pentru utilităţi.

Deşi pe exterior construcţia arată aproape finalizată, se pare că inaugurarea polivalentei nu va mai avea loc toamna aceasta. Ieri, într- o vizită pe şantierul de la Polivalentă, viceprimarul Teodor Sas a anunţat că, din informaţiile pe care le are, banii pentru lucrările la sală mai ajung până luna viitoare. „Sperăm ca Guvernul să aloce în continuare fonduri pentru lucrări, în aşa fel încât să ne respectăm promisiunea de a finaliza lucrările în acest an“, a afirmat edilul. Se pare că situaţia este complet diferită de cum a fost prezentată de reprezentanţii municipalităţii. Ionel Gagu, patronul firmei Cocans Buzău, societate care se ocupă de lucrările la Sala Polivalentă, susţine că proiectul are finanţare, problema fiind licitaţia pentru introducerea utilităţilor.

Licitaţii uitate de CNI

Omul de afaceri susţine că pentru aproximativ două luni lucrările ar putea fi oprite fiindcă reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) nu au organizat încă licitaţia pentru utilaje şi dotări. „Bani sunt pentru partea noastră de lucrări. Problema este licitaţia pentru dotări care până acum nu a fost organizată de Compania Naţională de Investiţii. Este vorba de amenajarea interioară, de exemplu de tabela electronică, sistemul de voce, tablourile electrice şi, mai ales, instalaţia de aer condiţionat“, a explicat Ionel Gagu.

Patronul firmei mai spune că valoarea totală a lucrărilor care urmează să fie atribuite prin licitaţie de către CNI este de aproape cinci milioane de euro. În ultimele săptămâni, mai mulţi oficiali ai guvernului au propus desfiinţarea CNI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Trebuia să fie gata la toamnă

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, promisese în 2009 că Sala Polivalentă din Craiova va fi inaugurată chiar de Festivalul Zilele Craiovei de anul acesta în prezenţa celebrului tenisman Ilie Năstase. Lucrările la Sala Polivalentă au fost începute în anul 1996 şi au fost sistate în 2003 din lipsă de fonduri. Proiectul de reconstrucţie a fost reluat în 2007.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite