S-au găsit soluţii pentru căldura Calafatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calvarul iernilor geroase, cu fluctuații de căldură în case va lua sfârşit pentru cei 10.000 de calafeteni. Autorităţile locale au găsit ca unică soluție prin care să asigure confortul termic necesar pentru încălzirea locuințelor contractarea unui credit de 2,5 milioane de lei pentru investiţii în reţeaua termică.

Primăria Calafat organizează o licitaţie deschisă pentru contractarea unui împrumut bancar în valoare de 2,5 milioane de lei, fondurile fiind necesare unei investiţii prin care să se asigure energia termică către populaţie şi la instituţiile publice din municipiu. Conform site-ului oficial al Sistemului Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), creditul bancar este necesar pentru "asigurarea în sistem centralizat a energiei termice către populaţie şi instituţiile publice".

CITEŞTE ŞI: Mii de elevi învaţă la 0 grade Celsius în şcolile din Calafat

Primarul municipiului Calafat, Mircea Guţă, susţine că banii vor fi investiţi într-un sistem care "transformă aburul în apă caldă". "Acest împrumut ne este necesar pentru că am semnat un precontract cu consorţiul franco-italian Roquette România, care are un sediu la Calafat şi care ne pot furniza abur pe care noi să-l transformăm în apă caldă pentru a da mai departe către instituţiile publice şi populaţie. Ei au un sistem foarte performant de producere a gicacaloriei, pe care noi o cumpărăm de la gard, cum se spune, la un preţ mult mai bun decât o produceam noi la uzina noastră", a declarat Mircea Guţă, citat de Mediafax.

Municipalitatea va semna înţelegeri cu beneficiarii sistemului întrucât în precontractul cu consorţiul franco-italian este stipulat ca plata combustibilului necesar producerii gicacaloriei să se facă înainte. "Va trebui să semnăm aceste contracte cu persoanele fizice care doresc să beneficieze de energie termică, întrucât societatea cu care am semnat precontractul a stipulat ca banii pentru achiziţia combustibilului să se plătească înainte. Populaţia va da un avans din ce ar trebui să plătească pentru a primi energie termică. Este o soluţie provizorie?, a mai spus primarul din Calafat.

Unităţile bancare care vor depune oferte pentru a împrumuta municipalitatea din Calafat cu 2,5 milioane lei vor trebui să depună o garanţie de participare de 28.000 lei, finanţarea împrumutului făcându-se de la bugetul local.  Termenul limită de depunere a ofertelor de băncile interesate este de 13 septembrie, deschiderea acestora urmând să se facă a doua zi, pe 14 septembrie.
            

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite