S-a deschis prima piaţă privată din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii cartierului 1 Mai vor avea de azi un nou loc în care să meargă la cumpărături. În zonă s-a deschis prima piaţă privată din Bănie. Târgul este situat în clădirea fostei cantine a Fabricii de Confecţii şi are spaţiu pentru tarabe şi cinci magazine.

Craiovenii care locuiesc în zona 1 Mai pot merge la piaţă într-un spaţiu ultramodern. În cartier, în clădirea fostei cantine a Fabricii de Confecţii, s-a deschis prima piaţă privată din oraş, care are o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi.

image

Vestea că se deschide o piaţă în cartier s-a răspândit repede şi astăzi piaţa era plină de cumpărători. „Era greu fără piaţă aici, că de produsele din piaţa de la spital nici nu ne puteam atinge, de scumpe ce erau. Sper să se gândească şi la noi, că suntem săraci, şi să nu umfle preţurile. Deocamdată văd că sunt cam ca în Piaţa Centrală. În rest, e mult civilizat faţă de alte pieţe”, a spus Alexandru Manea, unul dintre cei pe care i-am găsit astăzi, la inaugurare, la cumpărături.



Cumpărătorii şi vânzătorii, urmăriţi de camere video

Piaţa va avea cinci magazine unde se vor comercializa carne, peşte, lactate, produse de panificaţie şi vinuri, după cum a ţinut să precizeze administratorul pieţei, Stelică Smarandache. „80% din piaţă este deja ocupată. Este o piaţă la standarde europene, cu încălzire centrală, camere de luat vederi, alarmă şi aer condiţionat, care se adresează în special locuitorilor din 1 Mai”, a spus Smarandache. Potrivit acestuia, fiecare producător care va veni în piaţă va plăti 10 lei pe zi, mai scump ca în pieţele din subordinea primăriei. „Aici însă sunt condiţii europene”, ne asigură administratorul.

image
image

Preţuri legume-fructe:

portocale-2,5-3 lei/kg

mere-3 lei/kg

cartofi-2,3-2,5 lei/kg

ceapă-2,5 lei/kg

roşii-5,5-7 lei/kg

Preţuri carne:

pulpă porc-15 lei/kg

carne tocată porc-13 lei/kg

aripi pui cu spate- 4,5 lei/kg

pulpe pui superioare-9,5 lei/kg

pulpe pui inferioare-9,5 lei/kg

piept de pui cu os- 10,90 lei/kg

pui grill-8 lei/kg

Preţuri brânză:

telemea nouă de vacă-15 lei/kg

telemea veche de oaie-20lei/kg

brânză de burduf-25 lei/kg

Preţuri produse de panificaţie:

franzelă- 1 leu

pâine de casă-3,5 lei

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite